Pretraga

Sve nam govori da 2021. neće biti mnogo interesantnija: Počelo je zvanično otkazivanje muzičkih festivala

Sve nam govori da 2021. neće biti mnogo interesantnija: Počelo je zvanično otkazivanje muzičkih festivala

Tekst: BURO.

I eto, stigla je realnost koje smo se pribojavali, a to je da ova godina neće biti baš onakva kakvoj smo se nadali jer najnovije vesti glase: Glastonbury 2021 je i zvanično otkazan. Organizatori Michael i Emily Eavis su u zajedničkoj izjavi objavili: “Sa velikim žaljenjem, moramo da objavimo da se ovogodišnji Glastonbury festival ipak neće održati, i da će ovo biti još jedna godina prinudnog otkazivanja za nas. Uprkos našim pokušajima da uradimo sve, i pomerimo i nebo i zemlju, veoma je jasno da jednostavno ne možemo da omogućimo da se festival dogodi ove godine. Veoma nam je žao što smo vas izneverili.”

Otkazivanje Glastonbury 2021 je došlo nakon meseci spekulacija fanova, i organizatori su uradili sve što je u njihovoj moći da se realizuje. U jednom trenutku Michael je rekao da će sigurno biti ostvarljivo predloživši masovno korona testiranje, što je malo vratilo nadu fanovima. Isto je potvrdio i advokat festivala, i rekao da će do tada sigurno sve biti u normali i festival moguć.

Ipak, kako stvari stoje ništa nije kako smo očekivali, i sad je već ozbiljno pitanje kada će biti. Nadamo se barem da će festivali krajem godine biti mogući. Fingers crossed.