Pretraga

Sve što vas je zanimalo o nastavku serije “The Crown”

Sve što vas je zanimalo o nastavku serije “The Crown”

Nova sezona stiže sa novim glumcima

Tekst: BURO.

Snimanje pete sezone popularne serije zakazano je za jul, što znači da je nećemo gledati pre 2022. Nova sezona pokriće period turbulentnih devedesetih u kraljevskoj porodici i svi smo nestrpljivi da vidimo kako će se sve to izgledati. Ono što se svi pitaju jeste koliko će se sezona još snimati, ko su novi glumci i da li će se princ Harry i Meghan Markle priključiti glumačkoj ekipi.

Pa da krenemo od onoga što verovatno sve najviše zanima - učešće poznatog kraljevskog para u seriji. Scenarista, Peter Morgan, tvrdi da su Meghan i Harry u središtvu svog puta i da on još uvek ne nazire kraj istog. Kako sam kaže, vodi se pravilom “20 godina”. Šta to tačno znači? Peter tvrdi da je neophodno da prođe vreme da bi se neki događaj zaista mogao razumeti kao i da bi se mogle sagledati sve njegove posledice i značaj. Iako je sve prilično neodređeno, zaključujemo da ih najverovatnije nećemo videti u novoj sezoni a veoma verovatno ni onoj narednoj.

Ostalih pojedinosti što se tiče, i dalje se ne zna lokacija snimanja i još uvek nema trejlera. Ono što znamo je da se seriji priključuju Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta II i Lesley Manville kao princeza Maragret. Lepa vest za sve ljubitelje ove serije jeste da se planira i šesta sezona, iako je isprva najavljeno da će peta sezona biti poslednja. Imelda, mnogima poznata iz drugog filmskog ostvarenja - Harry Potter, zameniće Oliviu Colman i biće treća po redu glumica koja će nositi krunu u poznatoj seriji.

Glumačkoj ekipi pridružuju se još Jonathan Pryce kao princ Phillip, Elizabeth Debicki kao princeza Diana i Dominic West kao princ Charles. Najveću polemiku je, razume se, izazvao izbor glumice za ulogu princeze Dajane. Najpre se spekulisalo da fizički ne odgovara ulozi, međutim od tada do danas mnogi su promenili mišljenje i jedva čekaju da je vide u novom ostvarenju. Elizabeth nije imala problem da prizna da ima tremu i da je strah, ali i da je bekrajno uzbuđena zbog uloge. Sigurni smo da neće razočarati jer je dvadesetdevetogodišnja glumica poznata javnosti po svojoj ulozi u filmu "Veliki Getsbi". Dok čekamo nove epizode,  predlažemo da osvežiti pamćenje i obnovite gradivo iz četvrte sezone koja je dostupna na Netflixu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor