Pretraga

U izložbi pod nazivom „Beskonačni čvor\" prepliću se priroda i duša

U izložbi pod nazivom „Beskonačni čvor" prepliću se priroda i duša

Tekst: BURO.

 Multimedijalna umetnica Vera Vuksanović predstaviće svoju drugu samostalnu izložbu u periodu od 6. do 15. decembra u Muzeju grada Beograda. Izložba pod nazivom „Beskonačni čvor“ dotaći će ljubitelje umetnosti i fotografije, prikazujući fotografije prirode nastale na način koji je čak i samoj autorki bio iznenadan.

U izložbi pod nazivom „Beskonačni čvor" prepliću se priroda i duša (фото 1)

Beskonačni čvor je postavka fotografija u kombinaciji sa svetlom, koja će nas podsetiti na čvorove koje svi imamo oko srca. Iako takvi čvorovi mogu da deluju i kao zagrljaj i kao stega, ono što nas budizam uči je da beskonačni čvorovi simbolizuju put ka empatiji i mudrosti, odnosno lepoti. Neke će ovi radovi asocirati na prirodu, neke na ljubav, ali verujem da će svako u njima naći nešto što za njega predstavlja neraskidivu vezu emocija, privrženosti, zamršenih osećanja koja čine da se osećamo živima. Energija koju sam osetila kada sam prvi put izlagala navela me je da se ponovo, na nov način, obratim posetiocima i podelim sa njima svoj beskonačni čvor“, izjavila je Vera Vuksanović.

U izložbi pod nazivom „Beskonačni čvor" prepliću se priroda i duša (фото 2)

Svaki od kadrova koji je zabeležen priča jedinstvenu priču, ali ono što je posebno jeste da je tokom fotografisanja aparat upao u more, te je bez daljih namernih izmena napravio foto-manipulaciju koja nam daje apstraktne prizore, čiste trenutke bez jasnog vizuelnog sadržaja, ali s punim čulnim doživljajem.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor