Vlasnici Coachelle finansiraju aktiviste protiv abortusa

    27.07.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/coachella_cover.jpg

    Mesec dana nakon poražavajućeg presedana preinačenja Roe v. Wade desnica u Americi ne pokazuje znake posustajanja, naprotiv, a upravo su u javnost procureli podaci da komanija koja je, između ostalog, i vlasnik festivala Coachella njihov saveznik. 

    Kako prenosi magazin Rolling Stone, The Anschutz Corporation je donirala popriličnu sumu novca organizaciji koja se bori za zabranu abortusa i to svega 5 dana nakon sramne odluke američkog Vrhovnog suda, donešene 24. juna. U pitanju je suma od 75 hiljada dolara koja je uplaćena na račun Republican Attorneys General Association (RAGA). O ovome se saznalo preko poreskih pijava koje je ovo udruženje podnelo u julu.

    Cilj RAGA jeste imenovanje pripadnika vrhovnog suda koji će nastaviti da donose zakone protiv abortusa i u državama u kojima je on i dalje legalan, a osnivač kompanije koja je vlasnik Coachelle Philip F. Anschutz, jedan je od njihovih stalnih donatora i finansijera još od 2014. godine. Nadamo se da će ovo izazvati bojkot festivala, a iskreno, interesuje nas i kako će potvrđeni izvođači reagovati na ove vesti.

    Saznaj više:
    Povezani članci: