Zašto Barbie Ferreira više ne želi da glumi u seriji Euphoria?

    07.04.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_Euforija.jpg

    Već neko vreme znamo da preslatku Barbie Ferreire-u nećemo gledati kao Kat Hernandez u sledećoj sezoni omiljene generacijske serije, a konačno je isplivao i razlog koji se krije iza ove odluke. 

    Tokom proleća 2022 po internetu i medijima su kružile različte glasine o njenog izvesnoj svađi na setu sa kreatorom serije Semom Levinsonom. Kada je najavila odlazak iz serije, cvetale su spekulacije da je „svađa“ možda dovela do toga da se prerano oprosti od svog lika Kat. U to vreme, Barbie je brzo odreagovala na te glasine kao „neistinite“, i to isto je ponovila u novom intervjuu koji je dala za Armchair Expert podcast.

    „Mislim da taj lik nije imao gde dalje da se razviha“, rekla je o svom liku, Kat, u pomenutom podkastu. „Mislim da je bilo mesta na koja je mogla da ode. Ali se to ne bi uklopilo u seriju. Ne znam da li će joj to učiniti pravdu, i mislim da su obe strane znale da zaista želim da ne budem debela najbolja prijateljica. Ne želim to da igram, a mislim da ni oni to nisu želeli.“ Fereira je dodala da su ona i kreator serije Sem Levinson doneli „zajedničku odluku“ da prekinu radni odnos.

    Ovo nije samo lična izjava jedne glumice kojoj se tek tako ne sviđa kalup u koji je stavljaju, već mnogo veći izraz bunta prema pop-kulturi i filmskom svetu koji je sklon stereotipizaciji uloga. O ovome je nedavno pričala i Rebel Willson gostujući u podkasatu Call her daddy i napomenula da su joj te uloge bile zabavne i da je mnogo naučila od njih, ali da je jednostavno glupo i neprirodno da ovakve glumice nikad ne igraju subjekt ili nekoga u koga se neko zaljubljuje, već su tu da docrtaju neke druge karaktere, tako da, što se tiče nas, bravo Barbie!

    Saznaj više:
    Povezani članci: