Pretraga

Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo!

Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo!

Tekst: BURO.

Možda se svet okrenuo naopačke, ali na modnoj sceni je i dalje sve po starom, a kada modna kuća Chanel prikazuje nove modele svi zastanemo, udahnemo i kolektivno potonemo u njihov čarobni svet. Kreatorka Virginie Viard napravila je zaokret u atmosferi revije, jer se umesto grandioznih scenografija odlučila za intimnu atmosferu noćnog kluba Castel u Parizu. To je klub gde su izlazile ličnosti kao Johnny Hallyday, Caroline of Monaco, Serge Gainsbourg, Aristotle Onasssis, Amanda Lear i Brigitte Bardot.

Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 1)
Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 11)

“Volim kontraste, zato sam za ‘teške’ zimske komade želela mali prostor. Verovatno je to i zbog vremena u kome živimo, ali želela sam nešto toplo i privlačno. Zamislila sam manekenke koje rade reviju za sebe, idu od prostorije do prostorije, mimoilaze se na stepeništu, ostavljaju kapute u garderobi, idu do druge prostorije da se presvuku. Razmišljala sam o revijama o kojima mi je Karl pričao, vremenu kada su se manekenke same oblačile i šminkale”, objasila je Virginie.

Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 12)
Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 13)
Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 14)

“Zato sam se odlučila za Castel, volim taj klub, njegove salone, spiralne stepenice, bar, ima nešto nalik kućnoj atmosferi. Devojke se spremaju zajedno, sve je vrlo senzualno”, dodaje. Senzualnost jeste u centru ove kolekcije, i snimci za tizer koje je napravio fotografski duo Inez&Vinoodh obojeni su njime.

Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 15)
Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 16)
Chanel je predstavio kolekciju za jesen/zimu 2021/22 i opsednuti smo! (фото 23)

Kontrasti su prisutni u svakoj kombinaciji: dugački kaput od tvida mankeneka nosi uz gole noge i glomazne čizme od crnog lažnog krzna, odelo sa pantalonama od crnog tvida uklopljeno je sa seksi prozirnim bodijem i nekoliko dugačkih niski bisera. Zapravo, odeća je prikladnija nekoj après-ski žurci nego klubu u Saint-Germainu. Virginie je spremna za opaku zimu za koju nam je pripremila džempere sa nordijskim motivima, ali i haljine opšivene kristalima. “Kolekcija je inspirisana i sklijanjem i idejom o pariskom šiku od sedamdesetih do danas”, pojasnila je uticaje.

Žao nam je što smo ovog puta propustili ovu sjajnu Chanel žurku, ali video možete pogledati ovde.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor