Dior i Louis Vuitton dobijaju nove direktore

    13.01.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/01/lvd_cover.gif

    Najstarija luksuzna modna grupacija LVMH započinje 2023. godinu velikim promenama unutar svojih vodećih brendova. LVMH grupacija je napravila totalni zaokret i imenovala nove izvršne direktore Diora i Louis Vuittona i sada će bivši šef Diora Pietro Beccari postati novi predsednik i izvršni direktor Louis Vuittona, a na mesto izvršne direktorice Diora dolazi Delphine Arnault koja je poslednjih devet godina bila na čelu službe potpredsednice za proizvode LV-a.

    Pored toga, Michaele Burke, koji je dugo vremena igrao glavnu ulogu u kući, odlazi u Louis Vuitton nakon deset godina dugog mandata. Prema LVHM-u, Burke će „preuzeti nove odgovornosti i odgovarati direktno Bernardu Arnaultu.“ Bernard Arnault je, kako svi znamo, trenutno izvršni direktor LVMH-a, kao i šef glavnog porodičnog holdinga „Financière Agache“.

    Ovakva promena uprave jedna je od najvećih najava među najvećim evropskim grupacijama luksuzne mode. Kering je u novembru objavio da se Gucci rastaje od kreativnog direktora Alessandra Michelea koji je predvodio brend čitavih sedam godina. Što se tiče Delphine Arnault, njen prelazak u Dior stavlja je na poziciju izvršne direktorice prvi put u karijeri unutar LVMH carstva. Delphine je najstarija ćerka Bernarda Arnaulta i najčešće je u ovom poslu bila behind the scenes u LV-u, no nakon odlične Yayoi Kusama x Louis Vuitton kampanje sada su sve oči uprte u nju i njene nadolazeće planove za Dior. Pietro Baccardi se Louis Vuittonu pridružio još 2006. godine kao direktor strateškog razvoja i koordinacije marketinga, da bi kasnije postao izvršni direktor. 2012. godine postao je predsednik i izvršni direktor Fendija, a sada se ponovno vraća u LV i to kao izvršni direktor.

    Saznaj više:
    Povezani članci: