Pretraga

Jacquemus nam je pripremio neon kolekciju i želimo baš svaki komad!

Tekst: BURO.

Ako bismo morali da izaberemo samo jedan brend koji će biti naš saputnik kroz leto, to bi definitivno bio Jacquemus. Njegovi komadi neodoljivo asociraju na sva slatka zadovoljstva koje nam ovo godišnje doba donosi. Naš omiljeni modni dizajner uspeo je da nas transportuje na obalu Marseja svojom novom kolekcijom. U njoj se nalazi trinaest komada kojima Jacquemus predstavlja odu letnjim zalascima sunca sa odevnim predmetima neon pink i narandžaste boje.

Jacquemus nam je pripremio neon kolekciju i želimo baš svaki komad! (фото 1)
Jacquemus nam je pripremio neon kolekciju i želimo baš svaki komad! (фото 2)

Jug Francuske njegov je nepresušni izvor inspiracije. To svakako osećamo i u ovoj “morskoj” kolekciji, koja priziva talase i slanu kožu.. Njegove dobro poznate siluete se vraćaju, pa se tako u kolekciji nalazi koktel haljina, platneni blejzeri, pleteni šortsevi i topovi, kao i helanke. Tu su i sandale i torbe. Ovi komadi su prava injekcija za optimistično leto koje cupkajući iščekujemo. Tu je, naravno, i popularna torbica, kao i “Barbie” cipele na štiklu, pogodne i za dnevnu i večernju varijantu. Ove neon boje mogli smo videti i u prošlogodišnjoj Božićnoj kapsuli. Ona je sadržala osamnaest komada i aksesoara u raznim tonovima pink boje. Tu su se našli i šeširi, torbe, privesci...

On ne prestaje da nas iznenađuje, a to se ne odnosi samo na modu, iako je sve umnogome sa njom povezano. Jacquemus uspeva da svoj prepoznatljivi stil uplete u sve što radi. O odevnim komadima sa njegovim potpisom izlišno je uopšte govoriti. To se podjednako odnosi i na njegove druge projekte. Jacquemus je izbacio i knjigu pod nazivom “Images”, koja predstavlja kompilaciju njegovih omiljenih fotografija napravljenih telefonom. Nedavno je izbacio i drugu knjigu, sa omiljenim fotografijama iz prošle godine.

Jacquemus nam je pripremio neon kolekciju i želimo baš svaki komad! (фото 3)
Jacquemus nam je pripremio neon kolekciju i želimo baš svaki komad! (фото 4)

On je pomerio i granice cvećara, otvorivši sopstvenu, pod jednostavnim imenom “Les Fleurs”. Cvetni aranžmani upakovani su u ostatke tekstila iz njegovih prošlih kolekcija, čime se poznati modni dizajner pridružio borbi za održiviju modnu budućnost. Cveće je još jedan izvor inspiracije iz kog se napaja kada dizajnira odeću... Šta god da bude njegov sledeći projekat, sigurni smo da će biti jednako nostalgičan, poetičan i estetski izveden do perfekcije. Do tada, njegovu letnju kapsula kolekciju možete kupiti ovde.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor