Jean Paul Gaultier vraća se modi

26.05.2021.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/readytowearcover.jpg

Genijalni dizajner ponovo stvara magiju

Iako je sam najavio suprotno, Jean Paul Gaultier nije ni blizu kraja svoje karijere. Kada kažemo da je „najavio kraj“, mislimo da je na Instagramu doslovno napisao The end. Njegovi obožavaoci su počeli da se pitaju da li se zapravo potajno sprema nešto novo, da stvar bude još dramatičnija, Instagram biografija brenda promenjen je u “Kraj jedne ere”, a profilna slika je izbrisana.

Ipak, Gaultier se vratio sa videom i heštegom #FutureisCollective. Profilna slika je vraćena, a bio promenjen u „Dobrodošli u novu eru Jean Paul Gaultiera.“ Pa, dobrodošli. Čuveni enfant terrible vratio se konfekciji.

Njegovu poslednju RTW  reviju gledali smo pre sedam godina i tada smo mislili da se od iste zauvek opraštamo. Ipak, danas svedočimo reinkarnaciji brenda. Brenda koji od prvog dana svog postojanja pionirski promoviše rodnu fluidnost, ljude svih karaktera i njihovu ličnu ekspresiju. Na čelu svega toga stoji izuzetan, duhovit i pun života – Jean Paul Gaultier.

Ekstravagantni modni dizajner rotirao je kreativnu ekipu i okrenuo se digitalnom biznis modelu. Dakle, neće biti otvaranja radnji, već će se garderoba isključivo poručivati onlajn. Prvi proizvod odiše prepoznatljivom mornarskom temom, a u tome su pomogli mladi talentovani dizajneri Palomo Spain i Ottolinger.

Ready-to-wear kolekcija biće premijerno prikazana na Nedelji visoke mode u Parizu, koja će se odvijati od 5. do 8. jula. Dizajner je najavio da inače neće pratiti kalendar, da će koristiti reciklirane tkanine, kao i da će modeli dolaziti u svim veličinama. Raspon cena komada biće od 150 do 750 evra. Ideja jeste da ta odeća bude prikladna i za dame koje nose visoku mode, ali i za klince sa ulice. Mi jedva čekamo da je vidimo! A vi?

Saznaj više:
Povezani članci: