Jedan od najpoznatijih modnih dizajnera na svetu lansira svoj brend u januaru

    23.11.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/COVER_elbaz.jpg

    Uhvatio nas je neizdrž

    Koliko nam je samo nedostajao.

    Novi projekat koji genijalni Alber Elbaz postavlja na noge u saradnji sa švajcarskim konglomeratom Richemont (a o kom smo do sada samo nagađali i imali radni naziv AZ Fashion) konačno ima zvanično ime i logo. AZ Factory je dugo očekivani pravi dizajnerov povratak na modnu scenu nakon iznenadnog i nikad prežaljenog izlaska iz kuće Lanvin 2015. godine.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606146308028387.png

    Do sada su svi detalji pažljivo čuvani iako se za ceo projekat zna otprilike godinu dana, a sada konačno dobijamo i prvi uvid u njegovu estetiku. Logo koji je predstavljen je crno-beli grafički prikaz lica samog Albera i podseća na kompjuterske rendere njegovih crteža, a prezentacija kolekcije je zakazana za drugu polovinu januara i pretpostavlja se da je ovo u vezi sa Nedeljom visoke mode u Parizu. Ipak, ako je suditi po nedavnim Alberovim izjavama na temu, ne verujemo da će se raditi o kolekciji visoke mode u klasičnom smislu.

    „Dizajniramo pre svega lepu modu, okrenutu rešavanju problema, a koja će odgovarati svima.“ stoji u zvaničnoj izjavi brenda AZ Factory.

    „Presrećan sam i jako se radujem uzbudljivom lansiranju brenda u januaru,“ rekao je sam Elbaz za magazin Vogue. „Naša misija nije revolucija, niti evolucija. Ona je reset. Ovo nije povratak Albera Elbaza već rođenje AZ Factory.“ Dizajner je dodao i da se oseća dobro u radionici dok pravi stvari. „Mislim da je vreme da ljudima pružim sve ono što sam naučio tokom godina. Naš posao kao modnih kreatora nije samo da pravimo revije već da radimo i u skladu sa potrebama klijenata i da im donesemo san, da nekako ukombinujemo funkciju i formu. Čak i više od toga. Sećam se šta mi je rekla Meryl Streep, a to je da sam joj uvek pomagao da bude bolja verzija sebe same, a ne da sam je transformisao. Smatram da je upravo to moj posao: ne da menjam ljude nego da svakog, koliko god mogu, učinim boljom verzijom njih samih.“

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/1606146309520915.png
    Saznaj više:
    Povezani članci: