Legandarna Linda Evangelista otkrila je razlog zbog kog se povukla iz očiju javnosti

    24.09.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/linda_cover.jpg

    Linda Evangelista, kraljica devedesetih i jedna od najuticajnijih modela ikada, sumnjivo je nestala sa radara pre nekoliko godina. Nakon što je godinama bila u prvom planu svih revija, magazina i medija propustila je i Versace supermodel reunion ali i ceo anti-ageism talas na kom se voze ostale pripadnice ove najviše modne kaste, poput Naomi, Kate, Claudie koje i dalje rade, doduše vrlo ekskluzivno i probrano. Retke paparaco fotografije bile su uvek praćene naslovima koji su u sebi imali reč „neprepoznatljiva“, a nakon nekoliko godina skrivanja od javnosti Linda je odlučila da javno progovori o ozbiljnom krahu koji je doživela i još uvek proživljava.

    Naime, juče je na njenom Instagramu osvanuo post koji je odjeknuo modnom industrijom i u kom legendarna manekenka otkriva da joj se, nakon što se podvrgnula tretmanu koji je trebalo da eliminiše masne ćelije na njenom licu, desilo se upravo suprotno: one su se povećale što je dovelo do trajnog deformiteta u njenom fizičkom izgledu. Reč je o nehirurškom zahvatu, koji je poslednjih godina sve popularniji i podrazumeva izlaganje određenih delova tela niskim temperaturama zarad smanjenje masnih naslaga. Naime, njoj se desila izuzetno retka komplikacija nakon ove procedure po imenu Paradoksalna hiperplazija masnog tkiva (te su se masne ćelije namnožile umesto da nestanu), na šta Evangelista tvrdi da nije bila upozorena kao potencijalnu opasnost pre zahvata. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/09/1632484841230758.jpg

    @lindaevangelista

    Sve ovo ne samo da je uticalo na njen poslovni život, već je dovelo i do depresije. Odlučila je da podnese tužbu protiv proizvođača aparata koji je na njoj korišten kako bi mogla da se otarasi stida koji oseća i kako bi mogla da nastavi dalje sa svojim životom, pet godina nakon nemilog događaja usled ćega se i nije pojavljivala u javnosti. Posle deljenje ovog iskustva na Instagramu, komentari su preplavili ovu objavu, pa su se sa rečima podrške javili: Naomi Campbell, Marc Jacobs i glavni urednik britanskog izdanja magazina Vogue Edward Enninful, kao i mnogi drugi pripadnici industrije. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: