Pretraga

Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova

Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova

Tekst: BURO.

Alessandro Michele je opsednut Holivudom i to nije nikakva tajna, a jednu do svojih najboljih revija, Love Parade, organizovao je upravo na lokaciji Sunset Blvrd kao odu zlatnom dobu i ikonografiji grada. 

Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova (фото 1)
Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova (фото 2)

U ovom deljenju, Michele nas upoznaje sa (svojom) opsesijom Kubrickom i cela nova kampanja snimljena je praktično njemu u čast. Naime, svaki zaseban set je inspirisan jednim od režiserovih kultnih filmova pa tako vidimo creepy bliznakinje u hodniku hotela iza manekenke, poznati itison iz istog filma "Sjaj" na kom se pored dečaka namestila i model u Gucci balaklavi, kao i scene iz svakog Kubrickovog filma, uostalom, u koje su smešteni modeli iz kolekcije "Exquisite". 

Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova (фото 3)

U presu koji prati kampanju koju potpisuje poznati dvojac Mert i Marcus, Michele izražava svoje ogromno divljenje prema slavnom režiseru, načinu na koji je pričao svoje priče i tome kako je uspevao da uvuče publiku u svoj svet, da je potpuno obuzme i to na izuzetno širok spektar tema. "Njegova potreba za eksperimentom prevazilazi svako moguću kategorizaciju," izjavio je dizajner.

Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova (фото 4)
Nova Gucci kampanja rekreira legendarne scene iz Kubrickovih filmova (фото 5)

“Svaki njegov film zapravo jeste tačka u kojoj se u duši spajaju distopija i parodija, drama postaje komedija, horor podseća na psihološko-filozofski traktat, istina evolvira u nešto gotovo natprirodno. Kubrick je na svoj način bio vajar žanrova, režiser koji ih ukršta, uvek ispred svog vremena... Njegova sposobnost da probija granice je za mene uvek bila velika inspiracija."

Kampanja za kolekciju za jesen 2022. smeštena je u setove na kojima je radila oskarovka Milena Canonero, Micheleova bliska prijateljica i saradnica. Ko zna, možda će se Michele, baš kao i Tom Ford pre njega sledeće okrenuti filmu? Ostaje nam da vidimo. Definitivno bismo kupili karte.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor