Pretraga

Nova H&M Studio kolekcija spaja over the top glamur i svakodnevne komade

Tekst: BURO.

Nova H&M Studio kolekcija za proleće/leto 2023 je pravi spoj elegantnih, osnovnih komada sa izvanrednim večernjim stvarima. Inspirisana je holivudskim divama zlatnog doba i savremenim zvezdama čiji stav govori „go big or go home“ i zato spaja jednostavnu nosivost sa radikalnim glamurom.  

Nova H&M Studio kolekcija spaja over the top glamur i svakodnevne komade (фото 1)

”Ove sezone dizajnerski tim H&M-a opčinjen je idejom o modernoj megazvezdi koja se neprimetno kreće između izgleda ”van dužnosti” i haljine na crvenom tepihu. Za današnje generacije koje razumeju društvene medije, biti stvaran jednako je važno kao i izgledati kao milion dolara, a mi smo želeli da kreiramo kolekciju koja može da ide iz dana u noć, bez kompromisa u pogledu stila“, kaže Linda Vikel, koncept dizajnerka za H&M Studio.

Nova H&M Studio kolekcija spaja over the top glamur i svakodnevne komade (фото 2)

Ključni komadi će privući sve poglede. Tu su senzacionalna dugačka, crna, večernja haljina, oversized trench mantil, kožna bajker jakna i bundica od veštačkog krzna. Denim i trenerka za svaki dan za kul devojke, garantuju maksimalnu eleganciju uz minimalni napor. Dva komada ženske odeće, veliki prsluk i maksi suknja visokog struka, oba napravljena od mešavine organskog i recikliranog pamuka, ukrašeni su stotinama ručno zašivene dugmadi. Ona su delimično napravljena od reciklirane plastike koju su prikupili skupljači otpada iz Bangalora, što je deo tekućeg partnerstva između H&M grupe i društvenog preduzeća Hasiru Dala Innovations. U skladu sa H&M-ovim ciljevima održivosti, svaki predmet u kolekciji napravljen je od održivijih materijala, uključujući organski pamuk, reciklirani poliester, kožu bez hroma i Naia™ Renev, cirkularno vlakno proizvedeno od 60% drvne mase iz održivog izvora i 40% sertifikovanog recikliranog otpadnog materijala.

Nova H&M Studio kolekcija spaja over the top glamur i svakodnevne komade (фото 3)

„Moda je vrlo smela ove sezone, pa smo za Studio kolekciju želeli da pomerimo ”okvir” u pogledu boja i silueta. U isto vreme, nadograđujemo odeću za veče ekstravagantnim komadima vanvremenskog stila, poput kožne bajkerske jakne koju možete nositi iznova i iznova“, kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M-u.

Nova H&M Studio kolekcija spaja over the top glamur i svakodnevne komade (фото 4)

Glavno lice Studio kolekcije za proleće/leto 2023. je Kali Učis umetnica kolumbijsko-američka umetnica i dobitnica Grammy nagrade, a sama kampanja prati tipičan dan u životu pop zvezde. Učis je u ceo projekat unela svoj prepoznatljiv, zavodljiv stil serijom stilizovanih slika koje daju širu sliku njenog blistavog života koji živi pred kamerama. 

H&M Studio S/S23 kolekcija biće dostupna od 2. marta na internet stranici hm.com.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor