Pretraga

Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način

Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način

Tekst: BURO.

Foto: Press

Kada nastupe hladniji dani, opsednuti smo nežnim dodirom najfinije vune, a adresa kojoj se uvek vraćamo kada je pletivo u pitanju jeste domaći brend Ivko Woman. Njihovi prefinjeni komadi sa originalnim motivima izrađeni su od najboljih prirodnih materijala savremenim tehnikama pletenja i uz poštovanje principa održive mode, a nova kolekcija za jesen/zimu 2022/23 nije izuzetak.

Kreativni tim poznatog domaćeg brenda Ivko Woman ovog puta se inspirisao balkanskim korenima i prirodom, a sve kroz 3 kapsula-kolekcije koje svojim smelim dizajnom postižu savršen sklad suprotnosti.

Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 1)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 2)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 3)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 4)

Voljeni cvetni dezen, koji je jedan od pečata Ivko Woman brenda pune tri decenije, u aktuelnoj kolekciji je zaživeo u kapsuli Floral. Nijanse maslinasto-zelene, purpurne i bež prepliću se sa krupnim cvetnim i pejzažnim dezenima na bluzama, haljinama i kaputima od najkvalitetnije vune i pamuka, dok je silueta u duhu retro dizajna sa modernim zaokretom. Tu je sportski kardigan sa cvetnim uzorkom i rebrastim kontrastnim ranflama na pruge, kao i somotske pantalone sa visokim strukom i zvonastim nogavicama, u stilu sedamdesetih.

Etno nasleđe je česta je inspiracija Ivko Woman dizajnera, a ovog puta je dobilo svoj izraz u kapsuli Koreni čije haljine i kardigane u crvenoj i crnoj boji krase kompleksni motivi nalik šarama sa starih ćilima i narodnih nošnji.

Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 5)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 6)

„Koristeći prepoznatljive srpske etno motive, izvedene intarzijskim pletenjem, pričamo priču o našem nasleđu i korenima, povezujući prošlost sa sadašnjim trenutkom, istovremeno zagledani u budućnost. U delu kolekcije smo prvobitnoj inspiraciji pristupili na jedan više umetnički način, apstraktnijim poigravanjem etno motivima, kombinujući upadljive boje i dezene na udobnim svakodnevnim komadima,“ izjavila je Milica Njego, kreativna direktorka brenda IVKO Woman.

Autentični motivi, besprekorna izrada i nenametljiva estetika odlikuju i treću kapsulu, inspirisanu lepotom zlatnog i srebrnog Fazana. Njihovo grandiozno perje nazire se kao motiv na puloverima i rolkama, u vezu na suknjama od teksasa i na kardiganima sa asimetričnim kopčanjem. Posebno su upečatljivi žakard kaputi sa brokat dezenom, u neočekivanim kombinacijama boja.

Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 7)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 8)
Nova Ivko kolekcija je omaž Balkanu i to na održiv način (фото 9)

Kolekcijom za jesen/zimu IVKO Woman nastavlja da slavi savremenu ženu koja voli boje i želi da svom stilu da lični pečat koji se temelji na ženstvenosti, smelosti i stavu. Istovremeno glamurozna i nosiva, ovo je kolekcija u kojoj ćete zaroniti u magične dezene cveća i planinskih pejzaža i pronaći novi omiljeni kaput, idealnu zimsku haljinu za svaki dan, ali i onu za specijalne prilike.

Posebno je fascinantna činjenica da je brend Ivko Woman jedan od retkih čija je celokupne kolekcije proizvedene kompletno u Srbiji poštujući načela održivosti. Od 2020. godine, modeli se izrađuju isključivo uz korišćenje energije iz obnovljivih izvora. Pored toga, zahvaljujući posebnoj tehnici pranja proizvoda od 100% pamuka i 100% vune, troši se tri puta manje vode, dok je upotreba deterdženata i omekšivača u potpunosti izbačena, a izgradnjom novog postrojenja za preradu vode u fabrici u Boleču, prisustvo hemikalija je svedeno na nulu.

Sve tri kolekcije su dostupne u flagship prodavnici u TC Galerija Blegrade, a detaljan pregled modela iz nove AW22/23 kolekcije dostupan je na sajtu ivko.com.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor