Pretraga

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama

Tekst: BURO.

Valentino revija visoke mode održana na Španskim stepenicama ovog vikenda ostavila nas je bez daha (i ne samo nas već i veći deo modnog sveta). Pored zvanica, u pravom rimskom duhu gledali su je i navijali i ljudi načičkani po prozorima i obližnjim krovovima i terasama ali nekom baš i nije bilo jako zabavno - a taj neko je modna kuća Dior. 

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama (фото 1)

Kako prenosi WWD, uoči same revije menadžer Diora za Italiju poslao je pismo u kom se traži finansijska kompenzacija za ometanje prodaje butika koji se nalazi na Španskim stepenicama, na uglu sa legendarnom Via Condotti, a iznos koji brend potražuje je ni manje ni više 100.000 eura u roku od 15 dana.

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama (фото 2)

Kako se u zahtevu navodi, kupci nisu mogli da priđu Dior butiku u toku priprema za revije pa je on ostao prazan "veći deo poslepodneva" i to petkom, kada je "promet značajan". Ukoliko odšteta ne bude uplaćena u traženom roku, "Dior će biti primoran da preuzme neophodne pravne mere."

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama (фото 3)

Iako se na Španskim stepenicama često održavaju modne revije, ovo je prvi put do sada da je neki brend čiji butik se nalazi na prestižnoj adresi istupio sa sličnim zahtevom i ujedno jedini koji se odnosi na ovu Valentino reviju.

Ratovi zvezda: Dior traži odštetu od Valentina zbog revije na Španskim stepenicama (фото 4)

Ne zaboravimo da su sadašnja kreativna direktorka Diora Maria Grazia Chuiri i Pier Paolo Piccioli zajedno vodili Valentino, dok ona nije prešla u ovu francusku modnu kuću. Da li je moguće da je bivša Picciolijeva koleginica i drugarica umešala prste?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor