Pretraga

Šta se krije iza odela na naduvavanje španske umetnice SiiGii?

Šta se krije iza odela na naduvavanje španske umetnice SiiGii?

Tekst: BURO.

SiiGii je multidisciplinarna umetnica poreklom iz Španije koja kroz dizajn istražuje forme isceljenja i eskapizma. Njena poslednja rukotvorina dolazi u obliku odela na naduvavanje i iako predstavlja sveukupno raspoloženje koje vlada ovom godinom u kojoj bismo se najradije sakrili u ovu glomaznu strukturu i plutali na površini vode bez cilja i pravca, ova forma ima dublje značenje.

Šta se krije iza odela na naduvavanje španske umetnice SiiGii? (фото 1)

Naime, SiiGii je kao mala razvila alergiju na sunce i od tada je "u svađi" sa prirodom. Oduvek joj je bilo neverovatno da je moguće biti u sukobu sa nečim tako čistim, hranljivim i opuštajućim, tako da ona od malena traga za načinima da se sa prirodom pomiri. Kako nikada nije mogla da se ispruži na dušeku i uživa u zracima, jedino rešenje bilo je da sama postane dušek. Upravo na tom tragu nastalo je odelo koje nosi naziv Floating Above Limits i namenjeno je svima koji imaju alergiju na sunce.

Šta se krije iza odela na naduvavanje španske umetnice SiiGii? (фото 2)

Napravljen od lateksa, sve-u-jednom kupaći kostim obavija se oko glave kao kapa za plivanje kako bi se obezbedila maksimalna pokrivenost. Floating Above Limits je deo šire kolekcije - S.A.D: Sun Allergy Diaries - i uključuje tri dizajna koji imaju za cilj da pronađu načine da prevaziđu alergiju na sunce. SiiGii je napravila odelo u svom studiju koristeći samo lepak i ručni valjak za pritisak, ali iako proces zvuči jednostavno, to nije bio lak zadatak. Fashion statement je upravo dobio novu dimenziju.

Šta se krije iza odela na naduvavanje španske umetnice SiiGii? (фото 3)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor