Više od sto demonstranata protestuje ispred kuće Anne Wintour

    10.06.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/annacover.jpg

    Ne može se živeti od prestiža

    Zaposleni u sindikatu “The New Yorker”, jednom od magazina elitne izdavačke kuće Condé Nast, u kojoj se na jednoj od vrhovnih pozicija nalazi Anna Wintour, započeli su proteste ispred njene kuće. Više od sto demonstranata protutnjilo je mirnim blokom u kom živi najpoznatija modna ikona današnjice.

    Njihovo nezadovoljstvo tiče se plata, naknada za zdravstvenu zaštitu i slobodnih dana, između ostalog. Nakon više od dve godine bezuspešnog pregovaranja, zaposleni su se odlučili za protest kao jedan radikalniji potez.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623333147805616.jpg

    Nakon što su zaposleni najavili štrajk, kompanija im je poslala mejl sledeće sadržine: “Iako poštujemo i podržavamo pravo radnika na udruživanje, radeći to tako što se targetira privatna kuća i lokacije iste deli javno, jednostavno je nedopustivo.” Oni su odgovorili da je takva pretnja nezakoniti pokušaj da ih odvrate od njihovog zakonskog prava na takvu vrstu udruživanja.

    Plakati sa natpisima: “Šefovi nose Pradu, radnici ne dobijaju ništa” (“Bosses wear Prada, workers get nada!”) i “Ne možemo jesti prestiž” kružili su među protestantima koji zahtevaju veću platu i sigurnost na poslu. Nekoliko policajaca nadgledalo je proteste, ali Anna se nije pojavila.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623333148148574.jpg

    Demonstranti su čak podigli sajt kako bi i javnost mogla da se upozna sa njihovim neispunjenim zahtevima. Kako oni navode, plate nisu u skladu sa visokim troškovima života u Njujorku.

    Neprikosnovena urednica magazina Vogue još uvek se nije oglasila povodom zahteva radnika. Njen autoritet počeo je da se dovodi u pitanje još prošlog proleća, ali pitanje je koliko uopšte isti može da se poljulja u sistemu u kom je ona stub svega.

    Posle napuštanja posla od strane zaposlenih u januaru, njihovo nezadovoljstvo nastavilo je da raste i eskaliralo je ovim najradikalnijim potezom do sad. Ostaje nam samo da vidimo ishod istog.

    Saznaj više:
    Povezani članci: