Pretraga

Više od sto demonstranata protestuje ispred kuće Anne Wintour

Više od sto demonstranata protestuje ispred kuće Anne Wintour

Ne može se živeti od prestiža

Tekst: BURO.

Zaposleni u sindikatu “The New Yorker”, jednom od magazina elitne izdavačke kuće Condé Nast, u kojoj se na jednoj od vrhovnih pozicija nalazi Anna Wintour, započeli su proteste ispred njene kuće. Više od sto demonstranata protutnjilo je mirnim blokom u kom živi najpoznatija modna ikona današnjice.

Njihovo nezadovoljstvo tiče se plata, naknada za zdravstvenu zaštitu i slobodnih dana, između ostalog. Nakon više od dve godine bezuspešnog pregovaranja, zaposleni su se odlučili za protest kao jedan radikalniji potez.

Više od sto demonstranata protestuje ispred kuće Anne Wintour (фото 1)

Nakon što su zaposleni najavili štrajk, kompanija im je poslala mejl sledeće sadržine: “Iako poštujemo i podržavamo pravo radnika na udruživanje, radeći to tako što se targetira privatna kuća i lokacije iste deli javno, jednostavno je nedopustivo.” Oni su odgovorili da je takva pretnja nezakoniti pokušaj da ih odvrate od njihovog zakonskog prava na takvu vrstu udruživanja.

Plakati sa natpisima: “Šefovi nose Pradu, radnici ne dobijaju ništa” (“Bosses wear Prada, workers get nada!”) i “Ne možemo jesti prestiž” kružili su među protestantima koji zahtevaju veću platu i sigurnost na poslu. Nekoliko policajaca nadgledalo je proteste, ali Anna se nije pojavila.

Više od sto demonstranata protestuje ispred kuće Anne Wintour (фото 2)

Demonstranti su čak podigli sajt kako bi i javnost mogla da se upozna sa njihovim neispunjenim zahtevima. Kako oni navode, plate nisu u skladu sa visokim troškovima života u Njujorku.

Neprikosnovena urednica magazina Vogue još uvek se nije oglasila povodom zahteva radnika. Njen autoritet počeo je da se dovodi u pitanje još prošlog proleća, ali pitanje je koliko uopšte isti može da se poljulja u sistemu u kom je ona stub svega.

Posle napuštanja posla od strane zaposlenih u januaru, njihovo nezadovoljstvo nastavilo je da raste i eskaliralo je ovim najradikalnijim potezom do sad. Ostaje nam samo da vidimo ishod istog.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor