Želimo svaki komad iz Mugler H&M kolekcije

    23.03.2023.
    RECOMMENDED

    Od trenutka kada smo čuli da se sprema saradnja kuće Mugler i brenda H&M, uhvatio nas je neizdrž. Ono što smo znali jeste da će kolekcija koju je dizajnirao kreativni direktor pariške modne kuće, Casey Cadwallader, sadržati i mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke, a sada konačno vidimo kako sve to izgleda i… oduševljeni smo!

    Ova saradnja predstavlja samu suštinu Muglera, modne kuće koja je kršila pravila, bila šampion slobode izražavanja, visokog glamura i smelog, ali neodoljivog stila zasnovanog na body positivity-ju, rodnoj fluidnosti, transformaciji i samopouzdanju. Mugler H&M kolekcija objedinjuje istoriju kuće osnovane 1973. godine sa sadašnjošću i budućnošću, donosi razne Muglerove klasike i signature komade. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/03/1679577115009541.jpg

    Siluete u kolekciji su prepoznatljivi Mugler; jaka, velika ramena, naglašen struk, oda oblinama i linijama tela, počast samopouzdanju. Da bi ukazao na viziju osnivača kuće, pored savremenog dizajna, postoji serija veoma posebnih, limited-edition izdanja arhivskih rimejkova, koje je Cadwallader odabrao zbog njihove savremene rezonance i svedočenja o Muglerovoj centralnoj ulozi u slavnim godinama na modnoj pisti 80-ih i 90-ih. Svaki komad u kolekciji je trenutak u istoriji mode – šansa za sve fanove širom sveta da poseduju deo nasleđa brenda. Kolekcija uključuje i mušku i žensku odeću, a u centru svega je fluidni transformacioni cross-gender stajling koji je oduvek bio u osnovi Muglerovog etosa.

    “Izuzetno smo ponosni što ovom kolekcijom slavimo nasleđe koje je ostavio Manfred Thierry Mugler. Velika nam je čast bila što smo ga upoznali i počastvovani smo što je bio uključen u početnim fazama saradnje. Casey je uradio neverovatan posao u odavanju počasti istoriji i arhivi modne kuće Mugler, dok je kolekciju učinio potpuno savremenom. Pod njim, Mugler je postala jedna od najinovativnijih i najuzbudljivijih modnih kuća u svetu,” rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

    “Čast je sarađivati sa H&M-om. Kolekcija slavi sve ono što definiše kuću Mugler, svaki komad je autentičan Mugler, od bodija, koji su postali naš zaštitni znak, preko oštrih krojeva i obrađenog teksasa. To je prikaz naših legendarnih komada”, izjavio je Casey Cadwallader, kreativni direktor Muglera.

    Kako bi obuhvatili duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost sa muzikom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M s ponosom objavljuju muzički video u kojem glume zvezde u usponu – Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca. Zajedno su snimili sopstveni pogled na hit pesmu Stardusta iz 1998. „Music Sounds Better Vith You“, posebno u čast kolekcije.