Novak Đoković je oborio rekord i upisao svoje ime u istoriju tenisa

    08.03.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/novakrekordclasnak.jpg

    Svakog ponedeljka ATP izbacuje listu najbolje rangiranih tenisera i današnja lista je bila veoma posebna. Za svet je bila posebna jer je oboren jedan značajan rekord u istoriji tenisa a za nas jer je onaj ko ga je oborio razlog zašto smo prikovani danju i noću za male ekrane svaki put kada je on na terenu. Novak Đoković je još jednu nedelju proveo na mestu broj jedan i ukupan broj tih nedelje dosegao je cifru 311 što znači da je oborio rekord koji je držao Roger Federer (za nedelju dana duže i 25 nedelja duže od Samprasa) i postao teniser koji je najviše nedelja u istoriji ovog sporta proveo na mestu broj jedan.

    Ovo je peti put da se Novak od početka svoje karijere  nalazi na broju jedan na ATP listi i 36. nedelja kako je uzastopno broj jedan, još od februara 2020. kada je tu poziciju preuzeo od Rafael Nadala. Teniski svet, a i mi, znao je da će do ovoga doći još u momentu kada je osvojio Australian open, ali sada kada je ova vest i zvanična svakako je trenutak za proslavu. Ali Novak se već ustremio na novi rekord: sa osvojenih 18 grend slem titula želi da prestigne Nadala i Federera koji jedino imaju veći broj osvojenih najvećih tofeja. Zato je i objavio da će prilagoditi svoj raspored kako bi se skoncentrisao upravo na grend slem turnire i nakon potencijalnog obaranja i tog rekorda ušao upisan u istoriju kao najveći teniser svih vremena. 

    Sa 33 godine pred njim svakako predstoji još nekoliko fenomenalnih sezona i grend slem titula, a ovoliki broj nedelja koji je proveo na mestu broj jedan je utoliko neverovatniji jer se sve vreme borio sa druga dva najveća imena u istoriji tenisa: Nadalom i Federerom. Dok ovaj rekord verovatno niko nikada (ili skoro) neće oboriti mi se zajedno sa Novakom okrećemo ka najvažnijim turnirima i čekamo da vidimo šta će napraviti. Znamo da ćemo kao i uvek sedeti kraj malih ekrana (i danju i noću) i navijati. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: