Evo kako da uživate u onlajn šopingu i – zaradite

    25.05.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/mastercover.jpg

    Glavni trend i ove sezone je – onlajn kupovina. Uklopiva je sa računarom, tabletom ili mobilnim telefonom, uvek po baš po vašoj meri jer vi sami birate vreme i lokaciju gde kupujete i plaćate, a uvek i savršeno praktična jer je onlajn plaćanje platnom karticom taj završni detalj koji celu priču zaokružuje i čini je idealnom za savremenog korisnika ili korisnicu.

    Ako ste među onim korisnicima koji imaju bukmarkovane veb šopove domaćih dizajnera ili oni kojima su servisi za dostavu među najkorišćenijim aplikacijama, imamo odličnu vest za vas jer sada postoji način da vam se deo novca koji potrošite onlajn – vrati! Dovoljno je samo da: pod a), koristite Mastercard platnu karticu, pod b), u periodu od 15. maja do 15. juna obavite najmanje pet onlajn plaćanja kod domaćih trgovaca i pod c), da ukupna vrednost svih tih plaćanja bude najmanje 5.000 dinara, i vama se na račun povezan sa Mastercard karticom vraća najmanje 980 dinara.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/1621933377386733.jpg

    Priznaćete – ovo je lep podsticaj i za one koji još uvek nisu postali redovni onlajn kupci da isprobaju sve prednosti koje nudi kupovina sa bilo kog mesta. Odlična stvar je to što se za povraćaj novca odnosno keš-bek računaju sva onlajn plaćanja Mastercard karticom izdatom kod bilo koje od domaćih banaka koje učestvuju u programu bez obzira na to da li ste platili na sajtu, aplikaciji ili platformi trgovca koji podržava onlajn plaćanja. Ovo znači da nema veze da li kupujete novu haljinu, kozmetiku ili namirnice iz supermarketa, možda plaćate taksi vožnju, račune ili taksu za produžetak pasoša – svako od tih plaćanja vas vodi korak bliže keš-beku koji će biti na vašem računu od roku od najkasnije 30 dana od datuma poslednje obavljene kupovine.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/1621933377337959.jpg

    Sigurnost kao prioritet

    Dobro je znati da su sve onlajn transakcije izvršene Mastercard karticama zaštićene istom Mastercard sigurnosnom tehnologijom kao i kartična plaćanja u bilo kojoj fizičkoj prodavnici. Kupci koji plaćaju onlajn Mastercard karticama mogu da koriste sva potrošačka prava jer ih elektronski trag o kupovini štiti ukoliko žele da ostvare zamenu, reklamaciju ili refundaciju sredstava.

    Ono što bismo uvek savetovali našim čitaocima prilikom onlajn plaćanja je da primene neke racionalne mere predostrožnosti, a to su:

    • kupujte isključivo kod pouzdanih trgovaca koje ćete prepoznati po tome što na veb sajtu imaju jasno istakute Mastercard® SecureCode™ i Mastercard® Identity Check™ simbole;
    • potražite u adresnom baru oznake https i katanac, kao potvrde sigurne enkripcije podataka;
    • nikada nemojte deliti svoje CVC2 i PIN kodove, kao ni podatke sa platne kartice, sa drugima bilo u fizičkom ili onlajn okruženju;
    • ukoliko vaša banka nudi tu opciju, prijavite se za dvofaktorsku autentifikaciju, koja je još jedan korak u potvrdi identiteta pravog korisnika kartice i dodatna sigurnosna mera.

    Reč stručnjaka

    „Ako postoji nešto dobro što je proizašlo iz pandemije, to je sticanje navike za onlajn plaćanja tako da je ecommerce u Srbiji danas na nivou gde bi organski bio tek za pet godina. Naše MasterIndex istraživanje pokazalo je da dve trećine srpskih onlajn kupaca kupuje isključivo na domaćem vebu što je sjajna motivacija za one trgovce koji to već nisu, da omoguće onlajn plaćanja i tako uvećaju svoje prihode jer mogu biti sigurni da je digitalna promena potrošačkih navika koju sada vidimo – trajna. Želela bih da pozovem korisnike Mastercard kartica da iskoriste ovu priliku da i neke svoje netradicionalne kupovine prenesu u onlajn okruženje i još jednom potvrde da uz kartično plaćanje, onlajn trgovina u samo jednom kliku postaje jednostavna i sigurna“, izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

    Saznaj više:
    Povezani članci: