Tyler, the Creator sarađuje sa Supreme?

    20.08.2024.
    RECOMMENDED

    Tyler, the Creator je još jednom potvrdio svoj status ikone moderne kulture kroz nedavni nagoveštaj saradnje sa legendarnim streetwear brendom Supreme.

    Ovaj potencijalni projekat, iako još uvek obavijen velom misterije, predstavljen je kao „trenutak kada se sve vraća na svoje mesto,“ naglašavajući ne samo njegov dugogodišnji odnos sa brendom, već i širu kulturnu rezonancu koju ova saradnja nosi.

    Veza između Tylera i Supreme-a datira iz vremena kada je kao tinejdžer prvi put kupio svoju Supreme majicu – breskvaste i mint boje iz kolekcije proleće/leto 2009. godine.

    Za generaciju kojoj je pripadao, Supreme je predstavljao vrhunac statusnog simbola, gotovo ekvivalentan luksuzu poput Louis Vuitton-a. Kroz modu, Tyler je uspevao da artikuliše osećaj ekskluzivnosti i identiteta u svetu u kojem je individualnost često ugušena uniformnošću masovne kulture, te danas može da se pored statusnog muzičkog umetnika pohvali i čenjinicom da ima značajan uticaj i na modnu scenu.

    supreme

    Potencijalna saradnja koja je već izazvala oduševljenje među fanovima, mogla bi biti mnogo više od obične kampanje. Naime, saradnja najpre može predstavljati kulminaciju višedecenijske sinergije između umetnika i brenda, koja je oblikovala i redefinisala estetiku mladih generacija.

    Tyler i Supreme, srca dva

    Tylerova uloga u popularizaciji Supreme-a početkom 2010-ih godina, kada je streetwear scena tek počinjala da dobija na značaju, ne može se preceniti. Od njegovih ranih dana u Odd Future kolektivu do njegovih zapaženih pojavljivanja na crvenim tepisima, ovaj odnos između umetnika i brenda uvek je bio više od modne afere – bio je to kulturni pokret.

    Bez obzira na to da li će Tyler aktivno učestvovati u dizajniranju predstojeće kolekcije ili će jednostavno biti lice kampanje za jesen/zimu 2024, jedno je jasno: ova saradnja predstavlja nešto više od običnog komercijalnog poteza. Lično, tumačimo je kao simbol evolucije stila, kreativnosti i kulturnog uticaja, podsećajući nas na moć mode da oblikuje generacije i definiše trenutke u vremenu.

    Radujemo se!

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: