Jesenji period obeležiće ovi parfemi

    30.08.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/670x830_5.png

     

    Kako svaka sezona ima svoje trendove odeće, obuće, manikira ili frizure, tako postoje i parfemi čije mirisne note pristaju tim istim sezonama. Priznaćete, nije baš svejedno da li je reč o dugi, toplim, letnjim noćima ili kišnim jesenjim jutrima kada sve miriše na drvo i svežinu.

    Za predstojeću jesenju sezonu, nekako su parfemi sa mirisnim notama dima, drveta ili zemlje postali standard. I tako, dok ovo kasno popodnevno sunce zalazi uz mirise citrusa i svežih cvetova leta, polako dolazi vreme kada ćemo kratke rukave zameniti pletenim džemperima i uživati u mirisima jeseni, pa samim tim i pronaći idealne parfeme za novo godišnje doba koje je pred nama. Niste sigurni odakle da počnete? Nastavite da čitate kako biste saznali koji su to najbolji parfemi za jesen.

     

    Jo Malone English Pear & Freesia Cologne

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi.jpg

    Iako bi sočna mirisna nijansa kruške mogla da se smatra laganom notom prikladnom za proleće, klasični Jo Malone English Pear & Freesia ima fantastičan način da vas privuče u hladnim jesenjim danima. Ovaj parfem je svež, da, ali drvena osnova mu daje tipičan engleski karakter koji ga čini pogodnim za hladna oktobarska jutra.

    Dior Miss Dior Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi2.jpg

    Ovaj parfem je, bez sumnje, bio hit godine, a jesen je vreme kada će zaista zasjati. Cvetni je i neosporno svež, ali duboke puderaste note i naznake drvenih mirisa čine ga savršenim za jesenje osveženje.

    Estée Lauder Desert Eden Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi3.jpg

    Samo nekoliko parfema ima sposobnost da privuče pažnju kao ovaj, jer je zaista savršen. Note sandalovog drveta čine ga kremastim i dugotrajnim, a dodir turske ruže daje mu neku blistavu notu. Kako letnje sunce polako slabo i temperature počinju da padaju, ovaj parfem je dobrodošlica i udah svežeg jesenjeg vazduha.

    Maison Margiela When the Rain Stops Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi4.jpg

    Zamislite miris prvih jesenjih kiša posle leta. Zemlja miriše vlažno, sveže i potpuno osvežavajuće. Sada zamislite taj osećaj osveženja i stavite ga u bocu, to je When the Rain Stops. Sa naznakama bora, mahovine i roze bibera, to je vrsta parfema koju možete nositi u hladnom, bistrom, potpuno bezbrižnom subotnjem jutru.

    Prada Paradoxe Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot202023-09-0220at2015.00.56-1.png

    Ako primetite da vas privlače izrazito slatki, topli mirisi, Prada parfemi su za vas. Prvo, flašica ovog parfema je vrhunski izrađena, što je svakako čini jedinstvenim ukrasom na toaletnom stočiću. Međutim, pored spoljašnjosti, ovaj parfem je topli užitak. Sa nerolijem, na početku je osvežavajući i citrusni, ali brzo prelazi u duboku, toplu amber musk mirisnu notu. Ako ne volite slatke parfeme, ovaj parfem nije za vas, ali ako volite, ovo je onda definitivno pravi izbor koji će naterati ljude da se okreću za vama.

    Maison Francais Kurkdjian Baccarat Rouge 504 Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi6.jpg

    Ako još niste imali priliku da pomirišete ovaj parfem, svakako posetite lokalnu robnu kuću i odmah ga isprobajte. Verovatno je ovo jedan od iconic mirisa poslednjih nekoliko godina (iako je zapravo lansiran pre mnogo meseci), zahvaljujući nekoliko viralnih TikTokova. Ali, zašto je toliko popularan? Topao je, sladak i miriše na luksuz. Jednostavno, ovo je vrsta parfema koja vas tera da poprskate ceo telo. Jedini nedostatak je što je baš onoliko skup kao što i miriše, pa preporučujemo da prvo probate manju bocu pre nego što uložite veći novac.

    Chanel Paris-Édimbourg Les Eaux de Chanel Eau de Parfum

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/parfemi7.jpg

    Zatvorite oči i zamislite šetnju po brdima Škotske po svežem, sunčanom jesenjem danu i dobićete Paris-Édimbourg. Stvoren je kao omaž škotskim visoravnima (omiljena destinacija Gabrielle Chanel). Sa notama mahovine i drveta, svež je i osvežavajući. Obucite svoje omiljene džempere, ogrnite kaput i šal i dodajte ovaj final touch pre nego što krenete u jesenju šetnju.

    Saznaj više:
    Povezani članci: