Celodnevna beauty rutina Rosie Huntington-Whiteley

    06.07.2024.
    RECOMMENDED

    Rosie Huntington-Whiteley obožava da se šminka: „Ili sam najiritantniji klijent ili omiljeni jer bukvalno analiziram mejkap artiste sve vreme, pitam ih šta rade i upijam sve pojedinosti o svakom proizvodu. Mislim da se u meni krije isfrustrirana beauty urednica, otkriva manekenka i vlasnica mejkap brenda Rose Inc. (nastao 2018. godine) za magazin Marie Claire.

    Transformativna priroda šminke i način na koji mejkap može podići nečije raspoloženje, to je ono što voli kad je šminkanje u pitanju i pokretanje kozmetičke linije bila je potpuno prirodna stvar za nju. A osim što je pričala o Rose Inc, Rosie je u pomenutom intervjuu otkrila celokupnu beauty rutinu. Prenosimo je.

    Ujutru je, kaže, bude prirodni alarmi – deca, koja ustaju oko 6 ili 7 ujutru. Njen partner, glumac Jason Statham, koji je jutarnja osoba, ustaje pre svih. Ako on nije na setu, svi se porodično vrate u krevet – na trenutak, dok beba popije svoju flašicu mleka – još malo se izležavaju, pa piju kafu. Kafu kuva Jason kad je kod kuće, a Rosie otkriva da ujutru mora da popije jaku crnu kafu, jer se bez nje oseća kao zombi. Nekad, kad se seti, popije sok od celera i vode.

    Možda će nekome ovo da zvuči odvratno, ali ja se ne umivam ujutru, otkriva Rosie, i dodaje da umesto toga koristi ružinu vodu Santa Maria Novella. Uzima pamučnu blazinicu, dobro je natopi i prevuče preko celog lica – tako probudi oči i osveži ten. Onda obavlja procenu – šta to tačno njenoj koži treba. Ujutru najčešće koristi serum za posvetljivanje, hijaluronsku kiselinu i hidratantnu kremu. Koristi Rose Inc. hidratantnu kremu koja osvežava i stavlja je onda kada joj je koža upaljena ili kad želi teksturu gela na licu. Nekad oseća da joj je potrebna malo teža artiljerija, pa stavlja SkinCeuticals 2:4:2 kremu. Uvek završi sa SPF-om.

    rosie ruza

    Njena šminka uvek zavisi od toga šta je čeka tog dana – ako ide u teretanu pa tek onda na posao, ujutru nanosi tonirani serum i korektor. Sredi obrve, stavi malo bronzera, rumenilo i balzam za usne. Kad ide pravo na posao i mora da sastanči, stavlja tečni puder Soft Light Skin Smoothing Liquid Foundation, za srednju do potpunu pokrivenost sa mat završetkom. Ono što je Rosie važno kad je mejkap u pitanju jeste to da izgleda zdravo i sjajno. Nakon pudera stavlja bronzer i rumenilo – to je to za svakodnevnu šminku, a zabavu i eksperimentisanje sa šminkom, ostavlja stručnjacima.

    23 Foundation Deep 31 Neutral Single Soldier OnGrey Nuvision CapOn 2000x2000 f6

    Vežbanje je deo mog života otkad znam za sebe. Moja mama je bila instruktorka fitnesa devedesetih godina i odrasla sam sedeći negde u pozadini na njenim časovima vežbanja. Sećam se da je na patikama imala napisano L i R, kako bi razlikovala levu od desne patike – to me uvek nasmeje. Kada sam napustila roditeljsku kuću, počela da idem u teretanu svaki dan. Sad, kad imam decu, nažalost ne idem svaki dan u teretanu, ali definitivno idem bar četiri puta nedeljno, ispričala je Rosie za Marie Claire.

    U Los Anđelesu njena rutina vežbanja izgleda drugačije jer radi malo jače treninge koji uključuju visokointenzivni kardio sa blagim tegovima i mnogo pilates pokreta. U Londonu se fokusira na trening sa tegovima, cirkularni trening i pilates.

    rosie 2
    rosie 4

    Rosie se trudi da legne rano, kako bi spavala što duže (jer ustaje ranije), ali pre spavanja ima jedan zanimljiv ritual (koji će razumeti mnoge mame). Kad deca odu na spavanje, manekenka se zaključa u kupatilo i stavi masku na lice, pa napuni kadu (priznaje da je to češće vreli tuš), upali sveću… i pusti neki podkast ili nazove prijatelja da se ispriča …

    Na kreiranju mirisa za Rose Inc. (mirisa za liniju za negu tela) Rosie je eksperimentisala sa 50 različitih mirisa i shvatila je da obožava biljne note. Njeni omiljeni parfemi su Maison Crivelli Hibiscus Mahajad i ljudi me stalno pitaju šta je to jer miriše neverovatno. Takođe mi se jako dopadaju Gypsy Water i Coco Chanel.

    parfem rosie

    Kako Rosie neguje kosu

    Rosie pere kosu dva do tri puta nedeljno i kaže da je to – zbog potpune lenjosti. Dva dana kosa joj je puštena, a trećeg je skuplja u punđu. Koristi Olaplex proizvode jer obnavljaju strukturu kose i jačaju je. Koristi i Nioxin šampon protiv opadanja kose, a što se tiče aparata, obožava AirStrait od Dysona. Za AirWrap misli da je jedno od najvećih tehnoloških dostignuća i koristi ga za stilizovanje kose.

    Fotografije: Pinterest, Instagram, Promo

    Saznaj više:
    Povezani članci: