Nepoznata odredišta: Skrivene kategorije na Netflixu i kako ih otkriti

    28.07.2024.
    RECOMMENDED

    Da li ste znali da na Netflixu možete da pretražujete sadržaj po „skrivenim“ kategorijama i na taj način pronađete ostvarenja koja vam se ne prikazuju na početnoj strani ili nisu direktno preporučeni za vas?

    Ova streaming platforma, zbog velike količine sadržaja, koristi algoritam koji nam predlaže sadržaj koji je ili popularan ili namenjen da nam se dopadne. Međutim, ukoliko želite da otkrijete i nešto novo, psotoji način da pretražujete filmove i serije i izbegnete njihov algoritam koji igra na sigruno.

    Za sve to potrebno je samo da se upoznate sa „kodovima“ na Netflixu.

    Koliko znamo o kodovima na Netflixu

    Da biste u potpunosti iskoristili kodove i otkrili skrivene kategorije sadržaja, važno je znati da ih možete koristiti samo na web stranici, a ne unutar aplikacije na pametnim telefonima, tabletima ili pametnim televizorima.

    Ovi kodovi služe kao prečaci koji vam omogućavaju lakše pronalaženje specifičnih žanrova, podžanrova i nišnih kategorija sadržaja koje vas zanimaju.

    Kada posetite Netflixovu web stranicu i unesete određeni kod u URL adresnu traku, otvoriće vam se nova stranica sa spiskom sadržaja koji odgovara tom kodu.

    Ova stranica se razlikuje od standardnih stranica jer prikazuje specifične kategorije koje nisu vidljive na početnoj stranici ili u preporukama.

    Na URL-u koji se generiše, na kraju će biti prikazan broj koji predstavlja ključ za pretraživanje određene kategorije.

    Kodovi su veoma korisni jer omogućavaju pristup sadržaju koji bi inače mogao biti zaklonjen ili teško dostupan putem standardnog pretraživanja.

    Na primer, kodovi mogu otkriti skrivene žanrove kao što su “Akcioni filmovi s borbenim scenama” ili “Komedije s likovima iz 80-ih”. Kombinovanjem različitih brojeva, možete istraživati gotovo neograničen broj kategorija koje se nude.

    5fcf02f37e9d57283397625cfd48adee

    Kako biste pronašli konkretne kodove za željene kategorije, možete se poslužiti različitim online resursima i vodičima koji nude popise kodova i kategorija.

    Osim toga, možete eksperimentisati s različitim brojevima i kombinacijama kako biste otkrili skrivene sadržaje koji vas zanimaju. Ovo može biti posebno zabavno ako ste ljubitelj istraživanja i želite otkriti nove filmove i serije koji možda nisu odmah vidljivi u standardnom sučelju Netflixa.

    Za praktičnost, ovde je nekoliko primera kodova koji mogu biti korisni, a donosimo i link od spiska svih kodova.

    • Netflix kod za dokumentarce: 6839
    • Netflix kod za horor filmove: 8711
    • Netflix kod za romantične komedije: 5475
    • Netflix kod za klasične filmove: 31574
    af716a467124e0dd7f1ceacdc6a8afe4

    Pretraživanje i istraživanje Netflixovih kodova može vam pomoći da bolje prilagodite svoje gledalačko iskustvo i otkrijete sadržaj koji je savršeno prilagođen vašim interesima.

    Neka vaša mašta i istraživački duh budu vodiči u ovom uzbudljivom procesu otkrivanja! Zahvalite nam se kasnije.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: