Travel insajder na putovanju kroz vreme: Posetili smo Vilu Ephrussi de Rothschild

    31.07.2024.
    RECOMMENDED

    Otkrivanje čarolije Vile Ephrussi de Rothschild na Cap Ferratu, izgrađene tokom perioda Belle Époque.

    Smeštena na predivnoj Azurnoj obali na šarmantnom poluostrvu Cap Ferrat, koje se nalazi između Monaka i Nice, Vila Ephrussi de Rothschild je prava dragocenost koja očarava posetioce svojom zapanjujućom lepotom i bogatom istorijom.

    Okružena veličanstvenim vrtovima koji gledaju na blistavo Sredozemno more, ovo arhitektonsko remek-delo je svedočanstvo vizije i strasti jedne od najoriginalnijih ličnosti Rivijere, baronese Beatrice Ephrussi de Rothschild.

    Izgrađena tokom sedam godina, ova grandiozna vila je završena 1912. godine i odražava baronesin izvanredan ukus i ljubav prema umetnosti. Svaka soba je ukrašena izvanrednom kolekcijom fine umetnosti, antikviteta i prefinjenog nameštaja koji vas vraća u prošlost. Od raskošnih salona do intimnih biblioteka, svaki kutak vile priča priču o eleganciji i sofisticiranosti.

    Ono što se posebno izdvaja su vrtovi koji ovu lokaciju čine posebnom i nestvarno lepom. Dizajnirani u različitim stilovima, uključujući francuski formalni, egzotični i japanski vrt, oni stvaraju čarobnu atmosferu koja očarava svakog posetioca.

    Prošetajte kroz pažljivo negovane pejzaže, udahnite mirisne cvetove i uživajte u zapanjujućim pogledima na Sredozemno more. Svako područje vrta nudi jedinstveno iskustvo, bilo da šetate kroz mirni ružičnjak ili uživate u razigranim fontanama i skulpturama rasprostranjenim po celom imanju.

    U slučaju da ste ljubitelj slikanja, možete sesti u jedan ugao dvorišta i zajedno sa drugim ljubiteljima umetnosti i ove divne vile naslikati vašu sliku. Tempere i podloge sa crtežom vile su dostupne za posetioce.

    Vila Ephrussi de Rothschild, duh francuske Rivijere

    Poseta Vili Ephrussi de Rothschild nije samo putovanje kroz umetnost i prirodu; to je poziv da zakoračite u svet izvanredne žene koja je oblikovala kulturni pejzaž Rivijere.

    Bilo da ste ljubitelj umetnosti, entuzijasta istorije ili jednostavno tražite slikovitu oazu, ova izvanredna vila i njeni vrtovi obećavaju nezaboravno iskustvo. Ako vas put navede u ove krajeve, definitivno posetite vilu koja će vas povesti u eleganciju prošlosti i lepotu prirode.

    Ova destinacija zaista dočarava duh francuske Rivijere i vrlo je često mesto za bitne događaje i elegantna venčanja.

    1 2
    6 4
    7
    8 1
    10 2
    11 1
    12 1
    13 1
    15 2
    17 2
    16
    18 1
    20 1
    21z
    19 2
    23
    24 1
    22
    Vila Ephrussi de Rothschild

    Foto: Ana Šimšić

    Saznaj više:
    Povezani članci: