Nakit koji će obeležiti jesen 2024

    13.08.2024.
    RECOMMENDED

    Jesen ove godine definitivno donosi osveženje na sceni nakita kada će se klasični elementi stopiti sa modernim detaljima, stvarajući jedinstvene komade koji privlače pažnju. Od upečatljivih ogrlica sa privescima do nežnih bisera, ova sezona donosi niz trendova koji će verovatno zadovoljiti i ljubitelje maximalizma i minimalizma. Ukoliko posebno volite retro stil iz ’80-ih ili preferirate suptilniju estetiku, novi trendovi vam nude mogućnosti da izrazite svoj stil bez da se mnogo trudite da promenite bilo šta.

    Jasno je da trendovi nakita za jesen 2024. ne postoje samo kao u nekom vakumu, već kombinuju inspiraciju sa modnih pista na vrhu modne industrije sa zahtevima širokih potrošača. Kako moda crpi inspiraciju iz prošlosti, nostalgija doživljava uvek predstavlja povratak neke vrste. Ovoga puta to su debeli lanci, skulpturalne minđuše i nakit inspirisan ručnim radom stoje u redu da se ponovo vrate na scenu.

    nakit

    NAKIT_2024

    Maximalizam u punom sjaju

    Ove jeseni, maksimalizam je ponovo u centru pažnje, inspirisan bogatim stilovima iz ’80-ih. Velike i smele ogrlice, narukvice i minđuše ponovo dominiraju, donoseći sa sobom duh dekadencije i ekstravagancije. Na revijama Saint Laurent i Schiaparelli, videli smo slojevite zlatne ogrlice, predimenzionirane zlatne minđuše i hrpe narukvica koje ukrašavaju ruke modela. Ovi komadi su savršeni za one koji vole da se istaknu i dodaju dozu luksuza svakodnevnom stilu.

    Moderna interpretacija klasike

    Dok maksimalizam donosi sjaj i glamur, suptilniji oblici izražavanja nisu zanemareni. Mešani metali su veliki hit ove sezone, sa dizajnerima kao što su Miu Miu i Alaïa koji spajaju zlato, srebro i roze zlato u jedinstvene komade. Ovaj trend je idealan za one koji vole da eksperimentišu sa različitim materijalima, ali i dalje žele da zadrže elegantan izgled. Pored toga, biseri su se vratili u svoj tradicionalni oblik, ali sa modernim twistom. Nizovi bisera i jednostavne minđuše sa biserima donose dašak klasike u vaš svakodnevni izgled, ali sa dozom sofisticiranosti koja nikada ne izlazi iz mode.

    Skulpturalne forme i ručni rad

    Nakit inspirisan ručnim radom i skulpturalnim formama takođe je popularan ove sezone. Debeli lanci i minđuše neobičnih oblika pružaju priliku da izrazite svoju kreativnost i pokažete umetničku stranu svog stila. Ovi komadi su često izrađeni od mešanih materijala, što im daje dodatnu dimenziju i jedinstvenost.

    Tihi luksuz

    Iako je maksimalizam dominantan, tihi luksuz i minimalizam nisu potpuno zaboravljeni. Ogrlice sa privescima, koje diskretno privlače pažnju, savršen su primer toga kako jednostavni komadi mogu napraviti veliki utisak. Gabriela Hearst i Dior prikazali su delikatne ogrlice koje su suptilno upotpunile njihove kolekcije, naglašavajući da elegancija često leži u jednostavnosti.

    Jesen 2024. donosi bogatstvo izbora kada je u pitanju nakit, omogućavajući vam da izrazite svoj stil na više načina. Bilo da se odlučite za raskošne komade u stilu ’80-ih, ili preferirate suptilnije, minimalističke dodatke, ova sezona pruža mnoštvo opcija za svaki ukus. Važno je da pronađete komade koji odgovaraju vašem stilu i da ih nosite s poverenjem, jer moda nije samo o tome šta nosite, već kako to nosite.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: