Spotify izdvojio top 10 pesama svih vremena za vežbanje

    16.09.2024.
    RECOMMENDED

    Kada se radi o vežbanju, muzika je ključni deo motivacije i energije koju unosimo u svaki trening. Nedavno je Spotify objavio listu top 10 pesama koje su idealne za vežbanje, i ove numere nisu samo popularne, već su i savršeno usklađene s ritmom koji pomaže da ostanemo fokusirani i puni energije.

    Jasno je da svaka generacija ima svoje izvođače koje sluša u slobodno vreme, ali jedno je sigurno, ove pesme prosto teraju da se pokrenete bez obzira na to kojoj generaciji pripadate. Ukoliko ste pak osoba koja voli dublje da se posveti istraživanju muzike, preporučujemo da preslušate i spotify plejliste kreirane specijalno za treninge.

    PESAMA

    Trening bez dobre muzičke potpore, može biti manje zabavan, posebno ukoliko trenutno niste u raspoloženju da odradite vežbe. Zbog toga, savetujemo da poslušate ove kultne pesme, pa makar u sedećem položaju i verujemo da ćete poželeti da spakujete opremu za trening i uputite se ka teretani. Sve to zahvaljujući intenzitetu pesama koje smo izdvojili.

    SPOTIFY TOP 10 PESAMA ZA TRENING

    Eye of the Tiger – Survivor

    Klasik koji odmah budi borbeni duh. Ova pesma nas podseća da nikada ne odustajemo, što je ključno kada smo na poslednjim minutima treninga.

    Lose Yourself – Eminem

    Savršena za trenutke kada vam je potrebna dodatna motivacija. Snažan ritam i moćni tekstovi čine je nezaobilaznom na bilo kojoj plejlisti za vežbanje.

    Stronger – Kanye West

    Ova pesma je praktično himna za izgradnju snage. Njena poruka je jasna – „What doesn’t kill you makes you stronger.“

    Can’t Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis

    Energična i zarazna, ova pesma vas tera da se krećete bez obzira na to koliko ste već umorni. Podseća i na period života u kom smo bili nešto mlađi ali i energičniji.

    Don’t Start Now – Dua Lipa

    Moderan hit sa odličnim tempom za kardio treninge. Savršena za one trenutke kada želite da se osećate nepobedivo.

    Uptown Funk – Mark Ronson feat. Bruno Mars

    Zarazna melodija i ritam koji podiže raspoloženje, ova pesma je kao stvorena za plesne vežbe ili brzo trčanje.

    Titanium – David Guetta feat. Sia

    Ovaj hit ima moćnu poruku o nepobedivosti, savršeno odgovarajući momentima kada se suočavate s izazovima na treningu, ali i u životu.

    We Will Rock You – Queen

    Svi znamo taj ritam koji se lako prati i koji daje dodatnu snagu kada je to najpotrebnije. Zato, predlažemo da ovu pesmu ostavite za kraj treninga kada ćete iskoristiti svoj psolednji atom snage.

    Pump It – The Black Eyed Peas

    Ova pesma nosi sa sobom energiju koja će vas naterati da se maksimalno potrudite na svakom treningu. Sećate je se? Naravno.

    On The Floor – Jennifer Lopez feat. Pitbull

    Ritam ove pesme je odličan za dinamične treninge, a njena zarazna melodija pomaže da ostanete u pokretu. Iako je stara, definitivno može da vas pokrene kao ni jedna druga pop latino pesma. Priznaćete da je ovo bio ludački dobar spoj.

    Spotify zvanične liste pesama za vežbanje, kao što su recimo Beast Mode, Power Workout i Cardio, postale su izuzetno popularne među korisnicima, te takođe preporučujemo da istražite i ove alternative.

    Ove konkretne liste pesama kombinuju najnovije hitove sa proverenim klasicima koji će vas navesti na pokret, čime pružaju idelanu muzičku pozadinu za različite vrste vežbi. Svaka od njih pažljivo je kreirana (naravno, od strane algoritma koji se samo time bavi) kako bi odgovarala različitim tempovima i intenzitetima treninga, omogućavajući vam da ostanete fokusirane i motivisane bez potrebe za stalnim promenama pesama.

    Foto: Spotify, Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: