Skincare science potvrđuje: Ovo su 4 neizostavna sastojka svake rutine za negu lica

10.10.2024.
RECOMMENDED

Rise and shine, kaže Kylie Jenner – ali svi znamo da je prestojeći hladni period posebno izazovan da ispunimo ovaj uslov, posebno kada je koža lica ta koja treba da blista. Suv i hladan vazduh, a onda i stalne promene temperature mogu ozbiljno da poremete hidrataciju i sjaj naše kože. Promena godišnjih doba zahteva da svoju skincare rutinu adaptiramo i unapredimo, kako bismo kožu pripremili za oštre zimske dane koji slede.

Međutim, prilikom uvođenja novih sastojaka ili kombinacije onih iz letnjeg nesesera sa onim u zimskom, važno je da biramo proverene sastojke koji će održati kožu elastičnom, svežom i hidriranom. Zato je prvi korak svake skincare rutine uvek – stručna konsultacija i provera: šta nauka kaže.

Tako smo saznali da postoji jednoglasje među stručnjacima kada je reč o četiri ključna sastojka koje treba da se nađu u proizvodima koje svakodnevno koristimo za negu lica. L’Oréal Paris već decenijama osnažuje žene širom sveta svojim inovativnim i naučno dokazanim formulama. Svaka linija proizvoda je razvijena uz najsavremenija istraživanja, pružajući vidljive rezultate, kao što su hidratacija, smanjenje bora i blistavost kože.

#1. Hijaluronska kiselina – za hidrataciju i punoću kože

Hijaluronska kiselina je apsolutna zvezda u svetu hidratacije kože. Ovaj prirodni sastojak vezuje vodu i omogućava koži da ostane duboko hidrirana i puna. Kada temperature padnu, koži je potrebna dodatna hidratacija kako bi zadržala svoju elastičnost.

L’Oréal Paris Revitalift Filler linija nudi idealna rešenja. Revitalift Filler dnevna krema i Revitalift Filler Serum nove generacije sa 1,5% hijaluronske kiseline donose formulacije koje pomažu da koža postane zaglađena i elastična, čineći je otpornijom na suvoću i zategnutost tokom hladnih dana.

#2. Retinol – za borbu protiv starenja

Retinol, poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena, idealan je saveznik u borbi protiv znakova starenja. Zimski period je savršen za uključivanje retinola u rutinu, jer je koža manje izložena sunčevim zracima.

L’Oréal Paris Revitalift Laser linija, u kojoj se nalaze Revitalift Laser Retinol serum i dnevna krema dokazano deluju na smanjenje bora, poboljšanje teksture kože i vraćanje njene čvrstine. Ove anti-aging zvezde, koje prodiru duboko u slojeve kože, pomažu da čak i duboke bore postanu manje vidljive.

lorea l5

#3. Vitamin C – za sjajan i ujednačen ten

Vitamin C je pravi izbor kada želimo da vratimo blistavost i izborimo se sa prvim znakovima starenja. Kao moćan antioksidans, on pomaže ujednačavanju tena, smanjenju vidljivosti pora i finih linija.

L’Oréal Paris Revitalift Clinical linija kombinuje serum sa visokim udelom vitamina C, vitaminom E i salicilnom kiselinom kako bi koža ostala sveža, hidrirana i blistava tokom zime. Savršena je za sve koji žele ujednačen i osvetljen ten čak i tokom tmurnih dana.

loreal paris

#4. Niacinamid – za borbu protiv tamnih fleka

Niacinamid je poznat po svojoj moći da ujednači ten i smanji vidljivost tamnih fleka, dok istovremeno doprinosi hidrataciji kože. Ovaj sastojak deluje kao barijera za kožu, pomažući joj da zadrži vlažnost čak i u suvim zimskim uslovima.

L’Oréal Paris Bright Reveal linija sadrži niacinamid u formuli seruma i fluida. Ovi sastavi pružaju koži osvetljen, ujednačen ten, dok istovremeno ublažavaju hiperpigmentaciju. Linija je dugogodišnji izbor mnogih žena koje se suočavaju sa tamnim flekama i žele pouzdane rezultate. Kroz svoju dugogodišnju tradiciju, L’Oréal Paris ne samo da neguje kožu, već i samopouzdanje mnogih žena.

loreal paris

Foto: Promo, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: