Početkom oktobra, Defender je priredio autentičan raw događaj u predivnom planinskom ambijentu Divčibara, a deo naše redakcije je takođe imao šansu da bude deo ovog nesvakidašnjeg putovanja po obroncima naše zemlje.
Tokom dva dana koliko je trajao naš put, uz zvuke vetra i miris četinara, uživali smo u nezaboravnom iskustvu – vožnji po planinskim brežuljcima tokom dana, a sve je zaokruženo spektakularnom večerom na otvorenom, s predivnim pogledom na netaknutu prirodu.
Zaključak – Defender je auto dizajniran sa svrhom. Osmišljen tako da vozi na daleka, i manje pristupačna, mesta. Off-road vožnja je uz njega pravo zadovoljstvo, a specijalna prilagodljivost svim vrstama terena čini duga putovanja udobnim. Izdržljiva nova D7x struktura dizajnirana je da izdrži postupak ispitivanja u ekstremnim uslovima i nadilazi normalne standarde za SUV vozila.
Inteligentna off-road tehnologija Land Rovera Terrain Response 2 unapređena je novim Wade programom, dok tehnologija Configurable Terrain Response omogućuje vozačuima da preciznije podese postavke.
Sve ovo čini ga sposobnim za izuzetne poduhvate. Defenderom se zaista doseže do zvezda, a koncept događaja pažljivo je osmišljen kako bi se na najbolji način predstavio avanturistički duh ovog poznatog brenda.
VEČE POD ZVEZDAMA
Planina Maljen izabrana je zbog svog specifičnog geografskog položaja – ovde se susreću vazdušne mase s Mediterana i Karpata, zbog čega je vazduh bogat jodom, a klima prijatna i blaga. Tokom čitavog puta osećali smo se opušteno i bili smo puni energije, dok je izazovan teren bio idealan za test vožnju Defenderom.
Takođe, tokom dana, vozili smo se kroz guste travnate površine okružene šumama bukve i jele. Kada je pala noć, bili smo deo pažljivo osmišljene večeri pod zvezdama.
EKSKLUZIVNA VEČERA
Renomirani beogradski šefovi kuhinje Nikola Rosić, Krsta Simović i Nenad Atanaskovi, inače sudija poznatog kulinarskog TV šoua Master Chef, specijalno za ovu priliku osmislili su večeru u sedam gangova. Inspiraciju za recepte crpeli su iz lokalnog podneblja, prirode i reljefa.
Meni je uključivao lokalne namirnice poput divljači, šumskog voća i bilja Divčibara, a poseban šarm večeri dala je priprema hrane na „open flame“ grilu, na očigled gostiju. Zahvaljujući planinskom okruženju bez svetlosnog zagađenja, posetioci su, doslovno, „dosegli do zvezda“, uživajući u fine-dining konceptu i razgovoru pod galaksijom osutim nebom.
ZA KRAJ… ODMOR
Nakon dana punog adrenalina i kulinarskih užitaka, odmorili smo se u ekskluzivnom obližnjem hotelu u centru Divčibara. Sledećeg jutra, osveženi i puni utisaka, uputili su se nazad ka glavnom gradu.
Foto: Promo