Gotik makeup za jesen 2024. nije savršen i to ga čini savršenim

    11.10.2024.
    RECOMMENDED

    Gotik makeup ove jeseni ponovo osvaja beauty svet, ali sa preokretom. Ako ste očekivali besprekorno iscrtane linije i savršeno definisane obrve, vreme je da zaboravite na te ideale. Jer, jesen 2024. donosi povratak gotik makeupa koja prkosi konvencijama – ona je neuredna, razmazana, neperfektna i toliko autentična da je ne možete ignorisati.

    gotik makeup

    Ono što karakteriše ovogodišnji gotik trend je – nedostatak savršenih linija. Nema više preciznih crnih ajlajnera koji zahtevaju nepogrešivu ruku. Umesto toga, razmazane, dimne senke i ajlajneri koji deluju kao da ste ih nosili satima ili čak prespavali s njima postaju statement. Upravo ta neurednost nosi dozu suptilnog bunta – gotik šminka više nije odraz bilo kakvog savršenstva.

    „Flawless flaw“ – glavna poruka

    Jesenji beauty trend ide ruku pod ruku sa sveopštim pozivanjem na autentičnost. Neuredno je postalo lepo. Crni ruž ne mora biti savršen, a tamne olovke za usne sada namerno prekrivaju rubove usana odajući time utisak misterioznosti. Umesto da budete opsednuti preciznošću, fokusirajte se na eksperimentisanje sa mračnim nijansama i teksturama. Razmazane linije oko očiju i usana, uz nesavršen ten odražavaju ovaj novi talas gotik makeupa.

    Savršeno iscrtane usne i besprekorne senke više nisu ono što se traži. Radi se o tome da gotik šminka za jesen 2024. prihvata nesavršenost kao deo savršenstva. Taj nesputani, gotovo dekadentni stil, vraća nas u eru kada je gotik šminka bila simbol alternativne subkulture – samo što je sada modernizovana i prilagođena svima koji žele da je nose.

    Kako postići Gotik makeup?

    Za početak, investirajte u dobre crne i bordo ruževe, ali nemojte se opterećivati preciznim linijama. Sledeći korak su tamne senke u tonovima šljive, crne i nijansi sive, koje treba razmazati oko očiju. Ne bojte se ni nesavršenih kontura, a ako se senka razmaže ili ruž malo pređe van linije usana – ne popravljajte ih. Ovo je look koji podnosi haos.

    Gotik šminka za jesen 2024. nije stvorena da bude savršena. I baš zato je toliko privlačna – ona je autentična, odvažna i, iznad svega, lična.

    S obzirom na to da beauty svet postaje sve liberalniji, nije ni čudo da ovakav nekonvencionalan pristup ima toliki uticaj. Ukratko, danas se nosi ono što volite, a ne ono što je očekivano – i upravo u tome je magija gotik šminke ove jeseni.

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: