Centrala Hub: Spoj coworkinga, umetnosti i kulture u Nišu

    Prostor je namenjen individualcima iz IT i kreativnih industrija
    16.10.2024.
    RECOMMENDED

    Početkom oktobra, u Nišu, otvoren je Centrala Hub, coworking prostor, event centar i prva zajednica digitalnih kreativaca, smešten u centru grada, u krugu bivše fabrike Monopol. Ideja o Centrala Hub-u nastala je kao posledica nedostatka prostora za rad frilensera i coworking prostora za ljude iz kreativne industrije. Centrala Hub stvara inspirativno okruženje u kojem možeš da povećaš svoju produktivnost, umrežavaš se s ljudima iz srodnih industrija i usavršavaš svoja znanja i veštine.

    centrala hub
    DSCF4152
    DSCF4078

    Prostor je namenjen individualcima iz IT i raznih kreativnih industrija, manjim IT timovima koji rade lokalno ili remote za klijente iz inostranstva, i zaposlenima u kompanijama koji rade van tradicionalnog kancelarijskog okruženja. Sastoji se od tihe zone za rad, u kojoj se nalazi open space za rad pojedinaca sa 33 radne jedinice, dve konferencijske sale, tri phonebooth-a i pet privatnih kancelarija za manje timove.

    002A0741
    002A2188
    002A3712

    Dinamična zona hub-a sadrži hot desk zonu sa fleksibilnim stolovima, relax zonu, community kuhinju i kafić. U okviru dinamične zone je i event prostor, namenjen za organizaciju različitih tipova događaja. Neki od događaja koji će se organizovati uključuju predavanja i radionice iz oblasti tehnologije, poslovanja, umetnosti i kulture, promocije knjiga, muzike, izložbe umetnosti, kao i događaje namenjene networkingu i druženju članova Centrala Hub-a.

    002A3717
    002A3723

    Centrala Hub – Misija

    Misija Centrala Hub-a je da stvori najveću kreativnu coworking zajednicu u Nišu i na jugu Srbije.

    Povodom otvaranja Centrala Hub-a, u prvoj nedelji oktobra, organizovan je Centrala Fest, u saradnji s ArTech pokretom, s ciljem da se oživi Niš i pokrenu kulturni, umetnički i edukativni događaji. Prvog dana festivala (IT & Startap dan) održana su dva uspešna predavanja namenjena IT stručnjacima i startap kompanijama. Predavači su bili Miša Živić iz kompanije Leanpay i Stefan Mršović iz kompanije HTEC.

    002A0673
    002A1978

    Drugog dana festivala održan je Urban bazar, u dvorištu Centrala Hub-a, kreativni market pod otvorenim nebom, namenjen promociji lokalnih umetnika, zanatlija i malih proizvođača. Čak 40 izlagača iz različitih krajeva Srbije imalo je priliku da predstavi svoje proizvode i kreativne radove.

    Atmosferu je upotpunila ekipa beogradskih DJ-eva, Iva Arifaj i Nemanja Vujić.

    Treći dan bio je posvećen prirodi i umetnosti. Poznati narodni travar, kulturolog i novinar, Momčilo Antonijević, podelio je svoje znanje o lekovitim biljkama i njihovoj primeni. Eško Kurtić, jedan od najpoznatijih niških crtača murala, održao je radionicu na temu crtanja murala. Dan je završen otvaranjem izložbe slika Aleksandre Đorđević, slikarke koja je promenila čak četiri svetske akademije umetnosti. Njena postavka slika biće u Centrala Hub-u do kraja oktobra, nakon čega će drugi slikar imati priliku da izloži svoje umetničke radove.

    002A3725

    Centrala Fest je samo najava za sve buduće događaje koji će se organizovati u Centrala Hub-u, a sve s ciljem razvoja lokalne zajednice.


    Foto: Promo

    Saznaj više:
    Povezani članci: