Povezano
Kylie Jenner ne nameće samo modne i beauty trendove, na njenom instagram profilu i TikToku možete da upoznate i njenu „privatniju“ stranu, te da je doživite kao vrhunsku kuvaricu. Okej, nije da tamo deli komplikovane recepte za pečenje, ali možete pronaći sastojke za savršen avokado tost, čokoladne kolače i pastu (Kylie sama sprema testeninu). Sada „krademo“ njen recept za vrlo jednostavan pasta sos od paradajza.
Verovatno je poželjno da naglasimo da priprema za ceo obrok – kuvanje paste, spremanje sosa i služenje, traje sat vremena, da su ovaj ručak ili večera veganski, gluten-free, za 3 ili 4 tanjira. Kylie je za sos iskoristila bosiljak i paradajz iz svoje bašte.
RECEPT ZA PASTA SOS OD PARADAJZA
Sastojci:
2,3 kg paradajza, isečenog na četvrtine
1 crni luk, sitno iseckan
2-3 šargarepe, sitno iseckane (koristite 3 ako želite da sos bude slađi)
4 štapića celera, sitno iseckana
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Mleveni beli luk po ukusu
Sušeni origano
Svež bosiljak
1 pakovanje bezglutenske (ili bilo koje po izboru) fusili testenine
Parmezan za serviranje
@sandy_ar_ Delicious Kylie Jenner Pasta #fyp #fy #kylie #kyliejenner #pasta #recipe #pastarecipe #kyliejennerpasta #foryou #foryoupage ♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani luk, šargarepu i celer. Dinstajte dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta. Sledi dodavanje paradajza – ubacite paradajz u šerpu i mešajte. Smanjite temperaturu, i na laganoj vatri kuvajte dok paradajz ne omekša i ne pusti sok, oko 15-20 minuta. Slede začini, pa dodajte so, biber, mleveni beli luk, sušeni origano i nekoliko listova svežeg bosiljka. Kuvajte još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.
Kad se sos skuva, sklonite ga sa vatre i, po želji, blendirajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku teksturu. Ako volite rustičniji sos, preskočite blendiranje. Kylie voli fusili testeninu, ali vi odaberite neku po svojoj želji i skuvajte je prema uputstvu sa pakovanja. Kad se testenina skuva sos (koji Kylie zove marinara) stavite preko nje, a na vrhu dodajte rendani parmezan i ukrasite svežim bosiljkom.