Povezano
U svojoj, širom sveta poznatoj, kuhinji u Montecitu, bez šminke i sa osmehom, Meghan Markle nedavno je pripremala jelo koje izgleda kao da miriše na leto, Italiju i more – pastu s limunom.
Snimak koji je objavila na Instagramu ispratila je porukom:
„Spremam nešto više od paste (sa domaćim ukiseljenim limunom)… stiže mnogo toga dobrog.“
I dok će mnogi s nestrpljenjem pratiti novu sezonu njenog lifestyle serijala With Love, Meghan koji Netflix emituje od 26. avgusta, mi smo izdvojili ono što nas najviše zanima, tačan recept za pastu koja je u njenom maniru svedena, elegantna i mediteranski jednostavna.

Jednostavna, a kraljevska
U videu, Meghan Markle koristi osnovne, ali izuzetno kvalitetne sastojke, beli luk, ukiseljeni limun, maslinovo ulje i špagete. Teglice s povrćem i limunom nose njen potpis As ever, a sve je upotpunjeno čašom njenog As ever rosé vina.Rezultat je jelo koje izgleda kao da je izašlo iz italijanskog bistroa na Amalfi obali, ali se zapravo sprema za manje od 20 minuta i to bez glamuroznih kulinarskih trikova.

Pasta s limunom po receptu Meghan Markle
Sastojci:
- 125 g špageta
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
- 2 čena belog luka
- 30 g sveže rendanog parmezana
- morska so i mleveni crni biber
- sveži listovi bosiljka
- čeri paradajz
Priprema: U velikom loncu zagrejte vodu sa malo soli do ključanja. Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju dok ne budu al dente. Nekoliko minuta pre nego što je testenina gotova, zagrejte tiganj na srednjoj temperaturi i dodajte malo ulja, seckani limun i sitno seckan beli luk. Pržite 1–2 minuta, dok ne zamiriše. Sklonite sa vatre, dodajte kuvane špagete i svež bosiljak, pa promešajte dok se sve ne sjedini. Servirajte, pospite parmezanom i završite s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tip Meghan Markle: Ako imate ukiseljene limunove kore, dodajte ih, upravo one daju specifičnu aromu. Ako ne, biće dovoljno dve kašike rendane kore svežeg limuna, prethodno dobro opranog.
Zato, čak i ako ne planirate da gledate njen šou, ovaj recept je sasvim dovoljan razlog da se prepustite jednom tihom trenutku u sopstvenoj kuhinji uz tanjir paste i miris limuna.
Foto: Profimedia