Poznati šminkeri ekskluzivno za BURO. otkrivaju svoje omiljene makeup trendove za novu sezonu

    15.09.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/sminkeri_cover.jpg

    Revije za jesen/zimu bile su još u martu, trenutno je u toku Fashion Month za naredno proleće i leto, ali su kombinacije koje pratimo na street styleu ipak suštinski jesenje, negde čak i letnje, jer – helloo, septembar je… Vidite kuda idem sa ovim? Nije baš lako zadržati se u ispravnim (realnim?) vremenskim okvirima, zar ne? A sada se treba još i setiti kojim beauty trendovima smo se radovali i planirali da ih isprobamo. Srećom, tu smo mi, a zajedno sa nama i profesionalci kojima apsolutno verujemo. Zaboravite lutanje, njihov izbor je definitvno sve što vam treba.

     

     

     

    Saša Joković

     

    No makeup makeup

     

    Šminker na reviji brenda Etro, Mark Carrasquillo, za sledeću sezonu predstavio nam je ultimativni minimalistički look: samo korektor na podočnjacima i eventualnim bubuljicama, uvijene trepavice i gloss na kapcima, balzam za usne. Apsolutni minimalizam. Apsolutno klasično.

    Crni sjaj za usne

     

    Lucia Pica, globalna kreativna direktorka za Chanel šminku, za novu sezonu donosi nam crni sjaj za usne koji smo videli na reviji za cruise kolekciju. Ovako intenzivan look za usne je glavni fokus na licu pa je ostatak šminke sveden na malo taupe senke na očima i negovane i počešljane obrve.

    Chanel

     

    SAVET: Da bi trajao, sjaj na usnama treba da ima dobru podlogu. Najbolje je da prvo nanesete olovku na cela usta ili mat karmin, pa tek zatim gloss. Chanelov Rouge Coco Gloss nijanse Laque Noire je dosta gust i intenzivne boje pa je samim tim i dugotrajan.

     

     

     

     

    Ena Jović

     

     

    Roze rumenilo

     

     

    Sezona jesen/zima 2019/20. nam donosi neke beauty klasike ali sa modernim obrtom. Tu su zastupljeni nude look, crveni karmini, ajlajneri u raznim oblicima, šljokice, štras, kao i smokey eyes. Ja bih se, ipak, najpre vezala za trend rumenih obraza kao nešto što mi se najviše dopalo i što je najbliže mom senzibilitetu. Varijacije na temu smo videli na modelima na Chanel reviji, kao i na revijama Rosie Assoulin i Aigner. Rumeni obrazi odišu nevinošću, čistotom i zdravljem. Jesen i zima znaju da budu tmurni, a oni upravo razbijaju tu monotoniju. Sa ili bez maskare, kako kad, ali bez rumenila ove jeseni ne izlazim iz kuće.

     

    Rosie Assoulin
    Aigner
    Aigner

     

    SAVET: Savetujem da koristite karmin u ulozi rumenila, kao i kremasta ili tečna rumenila. To znači da treba da koristite i proizvod za teniranje koji je kompatibilne teksture sa kremastim rumenilima, a ne pudere u prahu ili kamenu.

     

     

     

     

    DNA MAKE UP&ART STUDIO

    Aleksandar Vuković i Dragana Žigić

     

    Intenzivno crveni ruž za usne

     

    Nijedan šminkerski proizvod ne može toliko da istakne moć žene onako kako to može crveni ruž. Na tržištu danas postoji bezbroj nijansi crvenih ruževa i dugotrajnih tekstura na koje možemo da se oslonimo tokom celog dana bez straha da će da se „razlije“. Crveni ruž uz savršeni ten je večni simbol stila i apsolutne elegancije ali da bi postao naš zaštitni znak treba poštovati neka pravila kako se nanosi.

    Genny

    Istaknute očiju uz pomoć senki za senčenje i konturisanje obrva

     

    Trend tamnih gustih i debelih obrva kakve smo prošlih sezona sretali po ulicama polako bledi. Oči ove jeseni i zime treba da budu istaknute bez jasno vidljivih prelaza iz tamne u svetlu senku. Senke koje se koriste za ovaj look su senke za obrve koje su zbog svog jakog i intenzivnog pigmenta i velike moći senčenja idealne da se kreira blago zadimljeni efekat. Pravilno izvođenje ovog makeupa zahteva dva poteza: prvim potezom nanosimo senku na gornji kapak i ivicu donjeg, a drugim potezom kružnim pokretima pažljivo blendamo da izbrišemo sve jasne ivice nanete senke i na taj način kreiramo tamniji i dublji pogled. Ukoliko se opredelite za ovaj trend, ten mora biti čist, matiran i bez isticanja rumenila na obrazima.

    Fendi

    SAVET: Uvek prvo treba naneti bazu za usne i uokviriti ih olovkom identične nijanse kao i ruž, a sam ruž uvek i isključivo nanositi četkicom.

    Tom Ford

    SAVET: Iako ovaj efekat treba da izgleda “neuredno”, u realnosti sve mora da bude izvedeno krajnje čisto i precizno. Zahteva dugo i pažljivo blendanje dokle god se ne postigne blagi efekat zadimljenog oka bez intenzivnih boja i linija na kapku. Obavezno pre senke, naneti bazu za senke.

     

     

     

    Marko Nikolić

     

     

    Grafički ajlajner i povratak 60-ih sa predimenzioniranim trepavicama

     

    Oba ova trenda su upečatljiva, drugačija i interesantan iskorak iz klasike ka artu. I jedan i drugi se postižu pomoću ajlajnera ali to ne treba da vas plaši – danas postoji toliko vrsta i tipova da svako, uključujući i one koji nisu vični iscrtavanju mogu da se snađu bez velikih poteškoća. Pored toga, konvencionalna crna više zaista nije jedina opcija. Ajlajnera ima u raznim bojama, sa ili bez šljokica, mat ili glossy finiša… Dakle za svaku moguću priliku i maštu. Razume se da ovo treba da bude jedini akcenat na licu pošto je ovakav ajlajner nosilac celog makeupa.

     

    Erdem
    Christian Dior
    Giambattista Valli

     

    SAVET: Za iscrtavanje maštovitih linija i oblika idealni su ajlajneri u formi flomastera, tj oni sa sunđerastim vrhom, a postoje i šabloni za iscrtavanje koji će vam svakako pomoći.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: