Otvoren je novi ogromni Dior butik, radi se o pravom modnom hramu

    14.03.2022.
    RECOMMENDED

    Ubrzo nakon što se pridružio Dioru u februaru 2018, predsednik i izvršni direktor Pietro Beccari bacio se na ambiciozan projekat: renoviranje vodeće radnje francuske luksuzne kuće na istorijskoj adresi, Avenue Montaigne. Pre pandemije, upravo ova Dior radnja beležila je najveći stepen prodaje, a nakon opsežnog renoviranja i proširenja, butik, salon visoke mode, atelje i kancelarije ponovo su otvorene.


     

    Ovo ogromno mesto mogućnosti, istorije i kreativnosti sada ima i galerijski prostor – jedan od najvećih izložbenih prostora posvećenih modi u Francuskoj, tri bašte napravljene uz pomoć pejzažnog dizajnera Petera Virca koje će se obnavljati svakog meseca, dva restorana koja vodi živahni francuski kuvar Jean Imbert, apartman za goste i još mnogo toga. Vodeća prodavnica nudi sve kategorije, uključujući konfekciju, kožnu galanteriju i nakit, dakle kupci i obožavaoci brenda mogu da jedu, spavaju, nose i vežbaju u Dioru. Štaviše, butik je otvoren 24/7, jer nikad se ne zna kada Dior groznica može da počne da drma. 

     


     

    Za zidne detalje, Peter Marino, poznati američki arhitekta, izabrao je Picassa i druge kubističke umetnike, a komadi nameštaja Joakuim Tenreiroa, Hans Olsena, Gio Pontia i drugih eminentnih dizajnera takođe su pažljivo birani. Vintage komadi susreću se sa savremenim kreacijama u prostoru – sofa iz 18. veka nalazi se pored nameštaja iz 1940-ih i 50-ih godina. Kontrast između nasleđa i modernosti izražen je u celom kompleksu od skoro 108.000 kvadratnih metara, zahvaljujući kombinaciji više od stotinu različitih materijala, od kamena do dragocenih tkanina u gradaciji bele boje. „Ovo više nije samo butik, već jedno sveobuhvatno iskustvo“, zaključuje izvršni direktor. 

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: