Top pet restorana na svetu za 2022. godinu

autor BURO.

Restorani su davno prestali da budu stanica za ručak ili večeru sa očekivanom ponudom – gastro igra iz godine u godinu ima sve fluidnija pravila, a najbolji svetski šefovi kuhinja na neki način iznova uspevaju da odu korak dalje i iznenade u pristupu samoj hrani ali i prezentaciji. To je upravo ono što gosti koji posećuju najautentičnije restorane širom sveta i očekuju – iskustvo. Evo kako to rade najbolji.

Geranium

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312702374349.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312724679435.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312640198094.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312342519662.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312342462279.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312427487762.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312439366633.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312439323577.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312439345168.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/165831246490415.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312464881982.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312464857831.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312523662584.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312619829924.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/07/1658312523712783.jpg

I za kraj, još jedan španski gastro dragulj. U pitanju je Diverxo restoran koji se nalazi u centru Madrida, a iako je otvoren 2007. godine tek od nedavno zavređuje pažnju kakvu zaslužuje. Otvaranjem vrata restorana ulazite u lični svet Dabiza Muñoza, slavnog šefa sa revolucionarnim pristupom kuvanju. Krajnji rezultat je čist hedonizam – na tanjiru i u stomaku.