Trozubac i đuvegija: Maserati i Damiano David kao da su rođeni zajedno

  01.05.2024.
  RECOMMENDED

  Iako je sportska silueta Maserati automobila sama za sebe već dovoljna za podizanje muških obrva, italijanski brend ovoga puta želeo je sve, čistu win-win situaciju. Marketinški tim je za novu kampanju odabrao pevača grupe Måneskin i đuvegiju koji žene tradicionalno „dovodi do ludila“.

  23832 MaseratiFolgorecampaignItTurnsYouOn BehindthescenewithDamianoDavid ph.MaxSarotto

  Poput većine italijanskih proizvođača, Maserati je početkom prošlog veka nastao kao porodični biznis, rođen iz čiste strasti prema automobilima, dinamičnoj vožnji i želji za pobedom. Iako je docnije prešao iz Bolonje u Modenu, brend sa znakom trozupca nije menjao svoj koncept izrade sportskih automobila. Promene su ipak neminovne na terenu pogona, pa je Maserati nedavno krenuo u ofanzivu gamom atraktivnih električnih modela. Kao da to već nije dovoljno za breaking news status, ulogu novog ambasadora preuzeo je frontmen poznate italijanske grupe, harizmatični Damiano David.

  23814 MaseratiFolgorecampaignItTurnsYouOn BehindthescenewithDamianoDavid ph.MaxSarotto

  SEKSEPILNE PERFORMANSE

  Kao prvi među jednakima, na listi novih uzdanica je GranTurismo Folgore, koji je u istoriju kompanije upisan kao prvi potpuno električni automobil sa znakom trozupca. Maserati se nije zaustavio na tome, pa je na tržište lansirao i fotogenični Grecale Folgore, prvi SUV koji je konvencionalne motore ostavio u prošlosti.

  23816 MaseratiFolgorecampaignItTurnsYouOn GranTurismo ph.MaxSarotto

  Kao krunu dosadašnje strategije, italijanski brend je nedavno prezentovao i zanosni GranCabrio Folgore, elegantni automobil s otvorenim krovom. Luskuznom kabrioletu se u kampanji sasvim prigodno pridružio Damiano David, enfant terrible italijanske muzičke scene…

  Elektrifikovani supersportski automobil MC20 Folgore trebalo bi da debituje 2025., čime bi Maserati kompletirao ponudu ekskluzivnih „strujaša“

  90 SEKUNDI ZAVOĐENJA

  Minuli rad na binama širom sveta i društvenim mrežama bio je dovoljan da mistični Damiano bude odabran za zvezdu nove Maserati kampanje, koja u fokusu ima liniju potpuno električnih vozila. Prva reklama je na dobrom putu da obori sve rekorde, jer se širom sveta gleda na repeat.

  Ništa nije prepušteno slučaju, pa je video u trajanju od 90 sedundi snimljen u vrhunskoj produkciji koju potpisuje dokazani kreativac Gabriele Mainetti. Glavnu ulogu ima frontmen Måneskina, koji u moćnim kadrovima vozi GranCabrio Folgore, GranTurismo Folgore i konačno Grecale Folgore.

  Damiano se prvi put oprobao kao glumac i moramo priznati da mu ova uloga naturščika, kao i odelo, stoji savršeno… O automobilima kuće Maserati je nepotrebno trošiti reči.

  Ovo je GranTurismo Folgore: vrhunska baterija od 800 volti pokreće tri snažna motora za isporuku 560 kW ili 761 KS, uz neverovatnih 1350 Nm obrtnog momenta dostupnih na sva četiri točka! Do “stotke” moćni Maserati grabi za manje od 3 sekunde

  Italijanski rockstar je nedavno obeležio i “Folgore Day” održan u Riminiju. Bio je to svečani dan, kojim je Maserati krunisao veliki jubilej – 110. godišnjicu kompanije ali i novo poglavlje – ulazak u električnu eru koju zvanično prati slogan “It Turns You On”

  23820 MaseratiFolgorecampaignItTurnsYouOn BehindthescenewithDamianoDavid ph.MaxSarotto

  MASERATI – BASTION TRADICIJE

  Iznenađujuće transparentno, Maserati je “Foldore Day” iskoristio i da otkrije karte za naredni period. Poslovna strategija čuvene kompanije tako za cilj ima potpunu elektrifikaciju flote do 2028. godine, koja je takoreći iza ćoška…Poznati brend takođe na spisku prioriteta ima održavanje dizajnerskog ateljea i proizvodnje u granicama Italije, čime je Tridente potvrdio patriotizam tamo gde je to i najteže – u praksi. 

  Kompetenciju u izradi električnih automobila Maserati je dokazao i na stazi, jer je trenutno jedini italijanski luksuzni brend koji se takmiči (i pobeđuje) u prvenstvu Formule E.

  ELEKTRIFIKACIJA NA TALASIMA

  Za kraj, Maserati je u saradnji s kompanijom Vita Power prezentovao i električni luksuzni gliser, koji ne pristaje na kompromise u pogledu performansi i elegancije. Ima mu je naravno Tridente a pokreću ga električni motori snage 600 “konja”.

  Maserati

  U pitanju je kompaktni karbonski gliser dužine 10,5 metara, dizajniran za svakodnevna krstarenja jezerima i morskim obalama, jer može da ugosti do osam putnika. Brzina krstarenja je respektabilna i iznosi 25 čvorova, dok je top speed čak 40 čvorova.

  Foto: PROMO; Maserati

  JOŠ GOTIVNIH PRIČA IZ SEKCIJE BURO.MEN POGLEDAJTE OVDE.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.