Tag Heuer: Futurističke sportske naočare koje nosimo

23.02.2024.
RECOMMENDED

Tag Heuer je rešio da ponovo uđe u arenu s kompanijama Chopard i Cartier ponudom linije ekskluzivnih naočara. Najpoznatiji po vrhunskim satovima švajcarski brend sada eleganciju prepušta drugima, jer su dizajneri Eyewear kolekcije imali samo jedan zadatak – stvaranje futurističkih sportskih naočara jarkih boja i nenadmašnih karakteristika! Kao dopunu Tag Heuer je ponudio i progresivne optičke ramove.

Kao elitni vojnik LVMH grupacije Tag Heuer je nedavno rešio da podseti na period kada je žario i palio tržištem premijum naočara, na kojem je modelima Reflex i 27° ostavio veliki trag.

Od stare slave se ne živi, pa u sezonu 2024 TH ulazi jači nego ikada, spreman da čak i najvećim imenima u biznisu pomrsi račune.

TH 1

TH naočare nude pet dinamičnih modela: Shield Pro,Vingt-Sept, Line, Flex i Bolide

Thélios: Nomen est omen

Tag Heuer optimizam pre svega gradi na reputaciji, jer je u periodu od 2002. do 2016. već dominirao tržištem prvoklasne optike. Novi partner u „zločinu“ je atelje Thélios, čije je ime sinteza imena Theia, boginje svetla i vida i Heliosa, boga sunca.

Kao deo uticajne LVMH porodice Thélios dizajnira i proizvodi sunčane naočare i optičke okvire za kuće Dior, Fendi, Celine, Givenchy, Loewe, Stella McCartney, Kenzo i Berluti pa zaista nemamo razlog da sumnjamo u kvalitet manufakture iz mesta Longarone.

Nove Tag Heuerove naočare podeljene su u tri kolekcije: Pro Performance, Sport Performance i Daily Performance.

TH 4
TH 3

Vremenska kapsula: Spoj performansi i tehnologije

Ako pitate Tag Heuer plastika je definitivno izgubila bitku, pa je za oblikovanje ramova upotrebljen niz futurističkih materijala poput recikliranog grafita, nezaobilaznog karbona, titanijuma i specijalnih vlakana.

Svima je zajednička dijeta, jer je imprerativ bio povoljan odnos (male) mase i (maksimalne) čvrstine. Za mnoge nedostižan cilj, ne i za Tag Heuer.

Tag Heuer je inspiraciju pronašao i u svetu trka, pa tako model Vingt-Sept predstavlja prve 3D metalne okvire, kombinujući snagu i krutost s izvanredno laganim i fleksibilnim dizajnom.

TH 5
TH 6

Ništa manje pažnje nije usmereno ni na stakla. Tag Heuer koristi Specta tehnologiju visokog kontrasta koja podiže gard infracrvenim zracima i ublažava naprezanje očiju.

Specta se takođe ističe u borbi s problematičnim odsjajem. Inovacijama nema kraja, pa tako model Shield Pro nudi izmenjiva stakla, što je priznaćete veoma praktičan patent.

TH 2

Ambasador nove Eyewear kolekcije biće i kanadski teniser, Félix Auger–Aliassime.

Tag Heuer: Avangardni dizajn prate intenzivne boje stakala

Tag Heuer je na speed dialu ovom prilikom imao Renata Montagnera, vhunskog dizajnera i kreativca bogatog CV.-ja. Prema njegovim rečima nova Eyewear kolekcija je inspirisana ljudskim telo. Naglasak je bio na najinovativnijim materijalima i atletskoj, aerodinamičnoj silueti a boje su po pravilu jarke, upadljive.

Trenutno na vrhu ponude ponosno stoji linija Pro Performance, namenjena profesionalnim sportistima i svima koji se tako osećaju! Tag Heuer spaja najaktuelnije materijale s avangardnim stilom, pa su rezultat naočare koje maksimum pružaju u ekstremnim prirodnim uslovima poput skijanja ili vožnje mountain bicikala.

Nešto umerenija linija Sport Performance postiže savršenu ravnotežu između elegancije i sportskog šarma, nudeći svestrane mogućnosti upotrebe, od tenisa do svakodnevnog džoginga. Daily Performance je kao što ime jasno kaže veran svakodnevni saputnik i primer all round univerzalnosti.

Tag Heuer

Uvođenje plemenitih metala, poput 24k zlata i stakala presvučenih platinom je revolucionarni potez i dokaz da za Tag Heuer luksuz nema granice.

Optički ramovi su podeljeni u dve linije – klasičarima je namenjen dioptrijski model Flex, dok je za fashioniste Tag Heuer pripremio atraktivni ram Line.

Ako ste u niskom startu tempirajte formu, jer zvanična prodaja nove Tag Heuer Eyewear kolekcije počinje tek 4. marta. Najjeftiniji model koštaće 315 evra a najskuplji 1.200 evra.

Foto: Promo

Saznaj više:
Povezani članci: