Udobno se smestite i vožnja može da počne – Porsche Pepita Edition by Vitra

  26.05.2024.
  RECOMMENDED

  U saradnji s Vitrom, renomiranom švajcarskom kompanijom za proizvodnju prvoklasnog nameštaja, Porsche je predstavio ograničenu seriju koju čine tri timeless stolice, presvučene originalnom Pepita tkaninom. Može li bolje ili skuplje?

  U prvom planu ekskluzivnog partnerstva je crno-beli Pepita šablon koji slavi lepotu geometrijskog oblika, zavodljive simetrije i snažnog retro šarma. Istovremeno, Pepita ljubitelje automobila podseća na oldtimer modele kompanije Porsche, koji su koristili ovaj patern za dekorisanje sportskih enterijera.

  Vitra Porsche 05

  Čuveni šablon čine mali kvadrati, međusobno povezani dijagonalnim prugama što zajedno stvara jedinstvenu estetsku celinu

  GODINA KOJA JE PROMENILA SVE

  Priča o uspehu obe kompanije vraća nas u 1948. godinu i dane kada su tada neafirmisani evropski brendovi počeli da sanjaju velike snove. Bio je to period kada su Charles i Ray Eames predstavili jednodelnu stolicu bez vidljivih spojeva, koja je označila revolucionarni podvig u dizajnu i upotrebi plastike, tada novog i nedovoljno istraženog materijala.

  Vitra Porsche 01

  Istovremeno, Ferry Porsche je u Nemačkoj krenuo da osvaja svet performantnih automobila. Ka vrhu je krenuo ambiciozno, predstavljanjem vizionarskog Porsche 356 “No. 1” Roadstera.

  Nije tajna da Porsche ima bogato dizajnersko nasleđe, s mnogobrojnim automobilima koji su vremenom postali nedodirljivi klasici i primeri stila. Na top putu svoju ulogu imali su i različiti tekstilni uzorci koji su se koristili u enterijerima. Prvi među jednakima je bez ikakve dileme nostalgični Pepita uzorak, koji je stekao kultni status u periodu 1960-ih

  Vitra Porsche 03

  Porsche X Vitra: „BRZA“ FOTELJA

  Brend Vitra je vešto izbegao zamku, pa za bazu nije iskoristio svoj najpoznatiji model i kultni stil raskošne Eames fotelje. Luksuzni lounge model iz 1956. i danas predstavlja ličnu kartu kompanije i vlažni san ljubitelja enterijera, pa je švajcarska kompanija svoj najpoželjniji klasik ljubomorno sačuvala za sebe. Vitra je ipak u vatru ubacila ništa manje poznatu i ništa manje kopiraniju Eames Plastic Side stolicu. A to je sasvim dovoljno za sreću.

  Najnovija kolaboracija uključuje autentičnu Eames Plastic Side Pepita Edition stolicu, radnu fotelju ID Trim L Pepita Edition i elegantni dizajnerski Petit Repos Pepita Edition model. Uprkos različitom stilu i funkcijama upotrebe sva tri izdanja dele prvoklasni kvalitet, besprekornu ergonomiju i upečatljivi Pepita uzorak tkanine.

  Popularna dizajnerska stolica Eames Plastic Side Chair Pepita Edition by Vitra napravljena je u Nemačkoj, pa rigoroznim standardima brenda Porsche. Originalna minimalistička silueta je naravno zadržana, dok je za bazu upotrebljen sofisticirani crni javor.

  Vitra Porsche 04

  Serija je, po godini predstavljanja najpoznatijeg Porsche automobila, ograničena na 1963 primeraka, uz dodatak da će svaki primerak koštati tačno 911 evra. Poređenja radi, to je gotovo duplo više od standardnog iznosa za Plastic Side Chair. Utehu (donekle) predstavlja činjenica da je to i dalje najpristupačnija ulaznica u svet Porsche x Vitra partnerstva

  Bračni par Charles i Ray Eames ubraja se u grupu najznačajnijih dizajnera dvadesetog veka

  Sledeća na spisku je udobna ID Trim L Pepita Edition radna stolica, namenjena fensi poslovnim prostorima i japijima koji u svom kancu žele samo najbolje. Osim Pepita tkanine, dizajnom dominira i naslon za glavu izrađen od najfinije crne kože s utisnutim Porsche grbom. Simbolično, elitna radna stolica će biti izrađena u 911 primeraka. Sviđa vam se? Pripremite 1.911 evrića.

  Vitra Porsche 06

  Najprestižniji status imaće kompaktna Petit Repos Pepita Edition koktel fotelja, koja će usrećiti tek 99 kolekcionara worldwide. Oni će za potpis brendova Porsche i Vitra morati da izdvoje najviše, čak 3.911 evra.

  Vitra Porsche 06 1

  Pepita šablon je svetsku slavu stekao sredinom šezdesetih, u danima kada je Porsche predstavio originalni 911! Decenijama kasnije, atraktivni uzorak nije izgubio ništa od svog šarma.

  Foto: PROMO

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.