Pretraga

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna

Tekst: BURO.

Iako nam prva asocijacija na Njujork svakako nisu spa centri, možda je vreme da se to promeni. Sage and sound je wellness destinacija koja nudi usluge i proizvode nege u revitalizirajućem i pristupačnom okruženju i na sve to izgleda apsolutno prelepo.

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 1)

Suosnivačice Lacey Tisch i Lauren Zucker utkale su svoju pasiju prema wellnessu u biznis koje ona posmatraju kao svoj drugi dom gde okupljaju najbolje brendove, negovatelje i isceljitelje. Osim samog koncepta i inspirativne ideje koja je bila pokretač svega, ono što nas je dodatno kupilo jeste istančani, svedeni i funkcionalni dizajn za koji je bio zadužen Nicholas Obeid.

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 2)
Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 3)

Ovaj studio sa sedištem u Njujorku poznat je po enterijerima dizajniranim sa namerom da budu "laki za život" i to istinski jeste prvi utisak pri susretu sa enterijerima iz njihovog portfolia. Oni pametno kombinuju savremene elemente sa najboljim iz prošlosti, sa željom da se u prostor udahne nešto više od materijalnog.

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 4)

To je primetno i u dizajnu enterijera Sage and sound spa centra, kao i poznate igre dizajnera svetlom, senkama i oblicima. Drvo je dominantno i tek ponegde nadograđeno mermerom. Zemljani tonovi vode "glavnu reč", ali u ulaznom predvorju gde se nalazi facial deo, svedena i mirna dinamika celokupnog prostora nadograđena je zelenom bojom. Zidovi u zelenim tonovima obavijaju krivudavo ogledalo brenda Camdesignco ispred kog se nalazi prelepa stolica koja stiže iz Seer studija, čineći ove pojedinačne elemente harmoničnom celinom.

Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 5)
Njujorški Sage and sound spa: Definicija svedenog i funkcionalnog dizajna (фото 6)

Sve je savršeno skladno, a estetika ne trpi zarad funkcionalnosti, što je prilikom dizajniranja enterijera jednog spa centra od suštinske važnosti. Ovaj enterijer naprosto poziva na usporavanje i uživanje, a Nicholas Obeid studio nesumnjivo je uspeo da udahne "to nešto" u Sage and sound, nadovezujući se na viziju osnivačica. Sada znate gde možete obnoviti energiju koja se u ovom gradu brzo i lako troši.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor