Pretraga

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati

Tekst: BURO.

A place like no other, for people like no other.

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 1)

Vermelho je prvi butik hotel brenda Christian Louboutin koji će otvoriti svoja vrata na obali Alantežu, u selu Melides, na mestu gde život nosi obeležje mira i sve je u znaku zanatstva. Od vinograda do pirinčanih polja, sve do pogleda na Atlantski okean, ova lokacija je neprikosnovena i to je tek početak priče o Vermelhu. Prvi hotel Christiana Louboutina je ekstravagantan i eklektičan poput samog dizajnera.

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 2)
Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 3)

Zanimljiva je i pozadinska priča iza celog koncepta, Christian se u ovo maleno mesto zaljubio još pre dvanaest godina, kada ga je primetio na putu ka bolnici u koju se uputio nakon što se povredio prilikom boravka na retreatu u Comporti. On u Melidesu uveliko poseduje malu ribarksu kuću koju je pretvorio u svoju oazu obnavljanja energije i postizanja apsolutnog mira u harmoniji sa prirodom. Hotel će takođe biti mesto za sve ljubitelje mode, kreativce i boeme, za sve one koji cene visok dizajn i što je najvažnije, priželjkuju divlju atmosferu samog sela.

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 4)

Vermelho će raspolagati sa svega trianest soba, svaka različita prema tonalitetu, teksturama i stilu, ali deleći toplinu i tvoreći intimnost koju tražimo u ovim oazama mira. Na paleti boja smenjuju se plava i bela koje simbolizuju Portugal, a enterijer raskošnog, ali ukusnog stila krase skulpture italijanskog vajara, Giuseppea Ducrota. Drvena vrata i jednostavni okviri za prozore u sobama nadograđeni su luksuznim tkaninama, razvijenih u partnerstvu sa Carolinom Irving i Patriciom Medina Abascal, stručnjakinjom za španski dizajn. Mermerna kupatila imaju sjajne kade koje podsećaju na tradicionalne španske i portugalske kuće. 

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 5)
Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 6)

Zvezda hotela je restoran Xtian koji se može pohvaliti sa svih pet zvezdica, a u kom sezonski proizvodi Alenteža pričaju priču o portugalskoj kulinarskoj tradiciji, čak su i pribor napravile lokalne zanatlije. Istorija je utkana u svaki kutak Vermelha, tradicija se iznova otkriva kroz niz pločica koje ukrašavaju zidove hotela. Pažnja usmerena na detalje je jasno čitljiva, svaki zid je poput umetničkog platna na kom su ostavljeni tragovi ovog mesta. U nekim sobama zidove je ručno oslikao grčki umetnik i dugogodišnji saradnik brenda, Konstantin Kakanias.

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 7)

U hotelu možete uživati na otvorenom bazenu ili koristiti usluge spa centra, dok je okolina zaista tiha i mirna, sa samo dve prodavnice i lokalnim restoranom. Vermelho će otvoriti svoja vrata na proleće, kada selo procveta i sve u njemu počne da buja. On je nešto poput majske mešavine Španije i Portugala, a prema najavi brenda, ovo je svet za smele, hrabre, oni koji se usuđuju da pitaju i traže, koji se ne plaše da se ističu i budu drugačiji i iznad svega žive život izvan uobičajenog. 

Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 8)
Otvara se prvi Christian Louboutin hotel i znamo kako će izgledati (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor