Pretraga

Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno

Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno

Tekst: BURO.

Obožavamo moć transformacije - u svakom smislu. Ali, ruku na srce, posebno padamo na dizajnerske poduhvate i stvari u koje je utkano više od same ideje o realizaciji plana. U taj folder dopisujemo i ovu porodičnu kuću iz 16. veka koja je pretvorena u hotel sa pet zvezdica. Vodimo vas na turu. 

Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 1)
Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 2)

Masseria Torre Coccaro smešten je u Pulji na velikom imanju sa pogledom na Sredozemno more. Kuća prvobitno namenjena za jedan bračni par i njihovu decu naposletku je postala hotel koji kombinuje umetnički i održivi pristup prema prirodi. U glavnom dvorištu nalazi se originalna kapela iz 1730. godine, u kojoj se još uvek održava misa i koja se koristi kao mesto hodočašća za ribare koji žive u malom primorskom selu Savelletri. Kada je gradnja počela, sav fokus bio je uperen na stare elemente i korišćenje lokalnih materijala. Jela se pripremaju od povrća i voća sa hotelske organske farme i najfinijeg mesa, ribe i sira iz lokalnih preduzeća. Masseria Torre Coccaro okružen je maslinjacima i raspolaže sa bazenom, turskim kupatilom, teretanom i najvažnije - privatnom plažom. Hotel nudi raznorazne aktivnosti u prirodi, od jahanja konja do biciklističkih tura. Najbolje od svega? Svaka soba i apartman udaljeni su samo 800 metara od plaže.

Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 3)
Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 4)
Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 5)

 

Nekadašnje seosko imanje zadržalo je svoj rustični šarm, ali je prostrano i u potpunsti prilagođeno potrebama gostiju. U prilog tome: Masseria Torre Coccaro je svrstan u 20 najboljih hotela za 2018. godinu u okviru zlatne liste Code Nest Traveller-a, luksuznog putničkog časopisa namenjenog vrhunskim, nezavisnim putnicima. Ovo mesto je protkano istorijom, ali ostavljavamo vam prostora da sa posetom neke pojedinosti doznate i sami. Mi dopisujemo Masseria Torre Coccaro u naše travel rokovnike.

 

Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 6)
Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 7)
Ova kuća iz 16. veka je pretvorena u hotel sa pet zvezdica i izgleda fenomenalno (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor