Pretraga

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo

Tekst: BURO.

Boho stil u enterijeru je jasna asocijacija na dane odmora, dokolice i putovanja. Kuće u kojima je minimalizam ukršten sa ležernim detaljima od prirodnih materijala kakvi odlikuju ovaj stil jesu upravo one gde bismo voleli da provedemo ceo svoj godišnji odmor. Casa Aviv je upravo jedna od takvih kuća, za enterijer je bio zadužen studio Co-Lab iz Meksika, a nalazi se u Tulumu i kroz prostornu orijentaciju i izbor nameštaja reflektuje okruženje gde se nalazi.

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 1)
Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 2)

Na mood board-u arhitekata stajale su slike svega onoga što čini omiljeno meksičko letovalište: beli pesak, palme, pastelne boje, tirkizna voda i ruševine. Kako se kuća nalazi u neposrednoj blizini plaže odlučili su da je projektuju tako da se izbrišu granice između okoline i same građevine. Kako se radi o pojasu gde vlada tropska klima ta odluka je logična, a da bi dodatno naglasili džunglu kojom je kuća okružena odlučili su se da bude izgrađena u brutalističkom stilu i zapravo se sastoji od dva istovetna kvadratna dela. Prostire se na dva sprata, pod je od betona sive boje, dok su u kupatilima i kuhinji crne terrazzo pločice.

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 3)
Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 4)

Unutar kuće korišćena je kedrovina koja je svemu dodala dubinu i sjajno se uklopila u paletu zemljanih tonova koji su tu prisutni. Lusteri su pravljeni posebno za ovaj projekat, arhitekte iz biroa Co-Lab su ih dizajnirali, a izrada je poverena lokalnim zanatlijama. Ukupno postoji 4 spavaće sobe, a zbog visokih plafona deluje da je sve još veće, prostranije i luksuznije. U prizemlju je smešten centralni deo, odnosno dnevni boravak, kao i privatni bazen u nastavku. U donjem delu postoje 2 spavaće sobe koje imaju izlaza na baštu, dok 2 spavaće sobe na prvom spratu imaju privatne terease. Uz to, tu je i rooftop terasa ispunjena rastinjem u saksijama i lounge nameštajem, odakle se pruža fantastičan pogled i zapravo je deo kuće koji gosti najviše vole.

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 5)
Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 6)

Pri gradnji sačuvana su sva stabla na placu, a to raskošno zelenilo dobilo je svoj „ram“ u vidu ogromnih staklenih vrata koja vode do bašte i koja se mogu pomerati za još dramatičniji vizuelni utisak. Ravne linije, minimum detalja i paleta boja koja se vrti oko nekoliko nijansi čine da Casa Aviv izgleda apsolutno neodoljivo. Toliko da već proveramo koliko su letovi do Meksika. Jer ovu kuću možete iznajmiti preko sajta Airbnb. Bukmarkovano!

Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 7)
Ova kuća je boho san iz kog ne želimo da se probudimo (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor