Pretraga

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti

Tekst: BURO.

Postoje obične kuće, a postoje i neverovatne kuće. One glamurozne, savršeno uređene, blistave i raskošne, one koje su jednostavno savršene na prvi pogled, iako su daleko od toga. Ali njihova lepota se ogleda u svakom detalju koji nema svoje perfektno mesto, u svakom neočekivanom elementu i autentičnom komadu nameštaja.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 1)

Upravo je takva kuća Casa Costacosta na Tenerifima. Dizajn je istovremeno genijalan i nepretenciozan. Neobičan, ali i potpuno razumljiv.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 2)
Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 3)

Imanje zapravo broji dve kuće, Costacosta i Casacosta Nextdoor, i nalazi se na pola sata vožnje turističkog centra Tenerifa grada Santa Kruz, u seocu El Poris na krajnjem jugoistoku ostrva.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 4)

Costacosta je modernistička vila iz sedamdesetih godina XX veka. Vlasnici su iz Antverpa. Arhitektkinja Susan Theunsissen i kolekcionar Leo Coolen su slučajno otkrili imanje 2011. godine dok su i sami bili na odmoru i odlučili su da se upuste u novu avanturu. Renovirali su kuću i pretvorili je u porodični dom za odmor, a kada oni nisu tamo svi zainteresovani je mogu iznajmiti.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 5)

Pri renoviranju vodili su računa da materijali i boje budu u skladu sa originalnim vajbom iz sedamdesetih. Enterijer je sada jedinstven, baš kao i eksterijer. Kuću su napunili vintage komadima nameštaja i umetničkim delima.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 6)

Sama glavna vila se sastoji od nekoliko delova koji se prepliću i orijentisani su oko ulaznog dela u obliku slova V. Kružni bazen na terasi koja gleda na okean je kontrateža oštrim linijama koje dominiraju.

Priželjkujete leto? Zaputite se na Tenerife, pronašli smo predivnu kuću na litici koju možete iznajmiti (фото 7)

Manja kuća Casacosta Nextdoor ima sličnu atmosferu kao i veća. Ugrađena je u stene i niža je jedan sprat od Casacosta kuće i tako pruža maksimalnu privatnost. Velika terasa na kojoj je smešten sto za ručavanje od pet metara nudi spektakularni pogled na okean. Zaista posebno mesto!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor