Pretraga

Sve što želimo je da pobegnemo u ovu plutajuću kuću

Sve što želimo je da pobegnemo u ovu plutajuću kuću

Tekst: BURO.

Arhitektonski studio Olson Kundig napravio je neke od najunikatnijih kabina koje smo do sada videli. Svakim novim projektom pomeraju granice, a ova plutajuća kuća koja se nalazi u zalivu Portage je sve što nam je trenutno potrebno. 

Sve što želimo je da pobegnemo u ovu plutajuću kuću (фото 1)

Crpeći inspiraciju iz okolnog zaliva, dizajnerski tim Olsona Kundiga kreirao je udoban, nenametljiv dom svedenog dizajna. Paleta boja je prigušena, a od materijala dominira drvo. Delikatnu čeličnu konstrukciju ove plutajuće kuće podržavaju izdašne krovne ravni i velike zastakljene površine koje se otvaraju za dramatičan pogled od 180 stepeni i zamagljuju granice između unutrašnjih i spoljašnjih prostora. 

Sve što želimo je da pobegnemo u ovu plutajuću kuću (фото 2)

Unutrašnjost kuće je promišljeno raspoređen na dva nivoa kako bi se maksimalno iskoristile veze sa okolnim morskim okruženjem. Na donjem nivou, otvoreni dnevni prostor kombinuje funkcije trpezarije, kuhinje i kancelarije, sa skrivenim krevetom za goste. Stakleni ugao i velika klizna vrata povezuju ovaj prostor sa spoljnim terasama, dok glavni apartman na gornjem nivou uokviruje pogled na vodu. 

Sve što želimo je da pobegnemo u ovu plutajuću kuću (фото 3)

Iako je smeštena u urbanom okruženju, reč je o pravoj oazi mira gde bismo se rado budili. Ko zna, možda nas put navede prema Sijetlu. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor