Pretraga

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu

Tekst: BURO.

Priznajemo, blago smo opsednuti pojmom i izgledom kancelarija, važno nam je da u tom kreativnom hramu stvari stoje na svom mestu, koje boje su u igri i kakav je raspored prostorija. Nekada je upravo ambijent u kom stvaramo ono što nam budi inspiraciju kada se umorimo i istrošimo rezerve entuzijazma (koje se srećom brzo pune). Nekada to budu i kancelarije koje nisu naše, ali u kojima bismo apsolutno voleli da radimo i upravo jedna takva nalazi se u Novom Sadu a mi vam otkrivamo ceo proces nastajanja tog razigranog open space-a.

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 1)

Naime, reč je o radnom prostoru firme Playrix. rs koja se bavi kreativnom i programerskom industrijom. Upravo je to inspirisalo Danicu Divljak i Goranu Gajić ispred arhitektonskog studio Sila da ovaj enterijer osmisle kao prostor koji ne opterećuje, a istovremeno inspiriše. Bingo!

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 2)
Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 3)
Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 4)

Tu je sve što volimo: kontrastne boje, vidljive instalacije, šareni podovi, terazzo teksture, kao i kombinacija drveta i betona. Kada saberete ove elemente u zbiru dobijate idealnu razmeru industrijskog i razigranog karaktera jedne moderne open space kancelarije koja zadovoljava apsolutno sve potrebe. Ovaj prostor, osim što je inspirativan, višestruko je funkcionalan.

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 5)

Osnovni open space koncept je tu zbog lakše komunikacije i organizacije, a Danica i Gorana su, da bi izbegle učestalu monotoniju ovakvih prostora, našle rešenje u posebnom dizajnu obrade poda od vinil obloga. Već na samom ulazu lobi će vam poslati jasnu poruku da ulazite u jedan opušteni prostor, a osim open space-a za rad se koriste i mini kancelarije koje pružaju mogućnost obavljanja radnih zadataka u privatnijem i opuštenijem ambijentu i opremljene su sa nekoliko režima osvetljenja koji po potebi imaju mogućnost promene boje i intenziteta. (Ovo definitivno prepisujemo!) Kantina kao centralno mesto okupljanja zaposlenih izolovana je i stilski drugačija od ostatka prostora. Danica i Gorana su mislile na svaki detalj, uz fasadu i prirodno svetlo smeštena je multifukconalna zona natkrivena baflama - upijačima zvuka, kako bi zaposleni u open office-u nesmetano mogli da rade. 

Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 6)
Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 7)
Vodimo vas u razigranu open space kancelariju u Novom Sadu (фото 8)

O tome da je zaista reč o izvrsnom poduhvatu govori i činjenica da je kvalitet ovog enterijera prepoznat i od strane Društva arhitekata Novog Sada, te se našao u selekciji ovogodišnjeg oktobarskog 23. salona arhitekture u organizaciji Dans-a. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor