Pretraga

Zaštitni znak Majamija je dobio novo odelo

Zaštitni znak Majamija je dobio novo odelo

Tekst: BURO.

Čuvari plaže su na straži i ne skidamo pogled sa spasilačkih bedema na Majami Beachu. Arhitekta William Lane im je udahnuo novi život vibrantnim bojama i razigranim oblicima i ne zna se koja kućica je lepša.

Zaštitni znak Majamija je dobio novo odelo (фото 1)

Arhitektonski studio Williama Lanea nudi novi pogled na večiti simbol plaže koje se prostiru po peščanim delovima, dodajući u pejzaž drečavo žutu, zelenu, roze i plavu. Oblici su ujedno retro i futuristički, fluidni, pa čak i art deco. Drečave siluete plešu sa pufnastim horizontom i bude u nama želju da preletimo okean, smestimo se u debeli hlad i ispijamo koktele jednako jarke boje (i intenziteta).

Zaštitni znak Majamija je dobio novo odelo (фото 2)

U ovim malim ali originalnim strukturama se ukrštaju estetika i funkcionalnost - one predstavljaju mnogo više od baze za spasioce - ujedno su i aktivatori javnog prostora i izraz identiteta ove regije.

Zaštitni znak Majamija je dobio novo odelo (фото 3)

Ovo nije prvi put da se William latio dizajniranja spasilačkih tornjeva. Kada se prvi put preselio u Majami 1995. pozvan je da napravi seriju od njih pet, a jedna je realizovana u saradnji sa umetnikom Kennyem Scharfom. Spasilačke kule su ubrzo postale simboličan i voljen deo života lokalne zajednice, a nova serija teži da natera prolaznike, turiste i lokalce da se ponovo u njih zaljube. Mi jesmo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor