Ako do sada niste sredili kućni ofis, vreme je da se pokrenete. Donosimo vam najbolja dizajn rešenja

  16.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/office_cover.jpg

  Ukoliko spadate među one koji nisu razmišljali o radnom kutku u svom domu, nadamo se da ste se do sada predomislili. Čitav svet prolazi kroz tranziciju i možemo da se opkladimo da će posle ovog čudnog korona iskustva rad kod kuće početi da se više vrednuje. Bez onog šeretskog osmeha kada neko od kolega ostane kod kuće tog dana, jer jasno vam je sada – ta osoba zaista radi, samo u svojoj pidžami. Potpuno legitimno, sve dok se posao završava i targeti ispunjavaju. Neki su dodali fini bademantil i veliki šolju kafe i jednostavno se uselili u svoje radne sobe koje su ih čekale, a neki su morali nabrzaka da se organizuju. Ako spadate u drugu grupu, donosimo vam inspiraciju. Ovo su radne sobe dizajnera, blogera, influensera i ne mogu biti različitije, a sigurni smo da ćete pronaći nešto što je baš po vašem ukusu. Mi pomažemo sa malim savetima. Neka igre počnu!

  Minimalizam

  Možda je ovo najrasprostranjeniji stil kada je uređenje radnog prostora u pitanju jer sa minimalizmom nema greške. Dodatno, što je manje detalja koji vam skreću pažnju, veće su šanse da ćete se bolje fokusirati na zadatke. Minimalno ne mora da znači dosadno, birajte drveni nameštaj kako biste malo „utoplili“ svoj kutak. A tu je i još jedna prednost ovakvog uređenja, svoj radni kutak doslovno možete instalirati bilo gde: u produžetku dnevne sobe, na tavanu, u ćošku iza kreveta… Ako su radni sto i stolica manjih dimenzija u neutralnoj paleti boja, lako će se stopiti sa ostatkom nameštaja. Čak ne morate da čekate da se sve vrati u normalu, proverite ko od uvoznika nameštaja nudi kućnu dostavu i organizujete sebi prostor koji će u vašoj glavi na prvi pogled paliti lampicu „vreme je da prionem na posao“ bez previše prokrastinacije.

  Otkačeno

  Ako se bavite profesijom koja bi mogla da se svrsta u kreativne industrije verovatno želite malo više od ravnih linija u belo-bež kombinaciji? Ili mnogo više?! Kreativni haos je legitimna pojava i zaista se neki ljudi sjajno snalaze među gomilom papira, detalja i svega što se u tom trenutku zatekne na stolu. Zapravo, zbog toga većina kreativaca i voli da stvara u svom domu, njihov stan – njihova pravila! Boje, printovi, biljke, u ovom slučaju je sve dozvoljeno sve dok na vas deluje inspirativno i podstiče vas na rad. Igra je ključna reč, a realno sada imate dovoljno vremena da eksperimentišete sa uklapanjem sitnica. Naša preporuka? Samo hrabro. Više je stvarno nekada više. Hakuna matata!

  elegantno

  Ako smatrate da ste u dizajnerskoj igrici iznad nivoa početnika, možete prihvatiti izazov i pokušati da svoj radni kutak uredite u elegantnom stilu koji je istovremeno pomalo arty, ali i vrlo klasičan. Za ovakvo uređenje biće vam potrebno malo promišljanja i sjajno oko za detalje, ali ako sve sastojke smutite u pravilnoj dozi, rezultat će biti prava bombonica. Samo, budite pažljivi, možda posle svega ovoga nećete ni poželeti da se vratite u staru dobru kancelariju?

  retro

  Stari pisaći sto, ispucalo drvo, miris vlage u tragovima… Ima nešto čarobno u tim old school kancelarijama sa sredine XX veka, koje više podsećaju na biblioteku nego na ofis. Ako pričamo o varijaciji za ovaj trenutak, ključno je da od tog retro uređenja pozajmite samo nekoliko elemenata i da ih suprostavite futurstičkim komadima nameštaja. Znači, retro drvenom stočiću dodajte modernu plastičnu stolicu kao što je Panton Chair, s druge strane Tonet stolica sjajno će se složiti sa Snoopy Flos lampom… Ako želite efekat starinske ozbiljne kancelarije, ali u sklopu svog doma, razmišljajte o tome kao o jin i jang principu. Dodajte i oduzimajte dok sve ne bude genijano. Naš savet je da sačekate da se svet vrati sebi, a da zatim radni sto potražite na nekoj od pijaca sa starim stvarima i da izgled radne sobe „gradite“ oko njega.

  Saznaj više:
  Povezani članci: