Art tura: Tri genijalna ateljea u Kopenhagenu koja će vam oduzeti dah

  06.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/cph_cover.jpg

   

  Čak i da se posebno ne pripremate, putovanje u Kopenhagen će bez sumnje biti dizajn spektakl. I u dokonoj cik-cak turističkoj kombinatorici pronaći ćete pregršt genijalnih radnji, umetničkih galerija i multifunkcionalnih prostora. A zamislite kako možete doživeti ovaj grad ako se pre puta malo posvetite i organizaciji i logistici?

  Na primer, možete svoju posetu da najavite ateljeima koji rade na principu zakazivanja. Zašto? Jer ćete tako dobiti sasvim novu perspektivu i na taj način se bolje upoznati sa art i dizajn ponudom za koju znaju samo upućeni lokalci. Doduše i vi, jer imate nas.

  Ovo su naše preporuke.

   

   

  Studio Oliver Gustav

  Delom studio, pomalo radnja, možda deluje kao muzej, a zapravo je sve to, pa još na kub! Tako nekako možemo ukratko da vam opišemo studio Oliver Gustav. Oliver je kreativni konsulatant čija interesovanja kombinuju estetiku, umetnost, enterijere i baš sve između! On uspeva da stvori prostore koji istvremeno odišu aposolutnim mirom i filmskom dramom. Studio je ispunjen predmetima modernog dizajna uz antikvitete i potpuno nasumične objekte koji uklopljeni tvore skladnu celinu. Postavka je prodajnog karaktera, a iako ćete se smrznuti od samog pogleda na aposolutnu art harmoniju u kojoj žive predmeti, dobra vest je da deo ponude ima i više nego pristojne cene (najniža je oko 10 evra, dok neki komadi na sebi nose cenu od nekoliko hiljada evra). Svakako, ovde se možete nakupiti inspiracije i eventualno proćaskati sa Oliverom, ili njegovim sjajnim timom.

   

   

  Ruby Atelier

  Ovaj atelje osnovali su Mark Bollinger i Funda Christophersen pre dve godine sa ciljem kako bi potencijalnim klijentima ponudili konsultacije iz oblasti unutrašnjeg uređenja, kao i određene unikatne predmete koji potiču iz sredine prošlog veka. Iako su se našli u sred posla sa enterijerima, oni potiču iz drugih industrija: Mark je osnivač web agencije Ruby Studio, dok je Funda poznata modna influenserka. Kako su oboje imali posao koji u centar pažnje stavlja digitalno, poželeli su da imaju fizičko mesto gde će razvijati svoje ideje i tako je rođen Ruby Atelier. Svi predmeti koji su u ponudi webshopa su vintage i u odličnom su stanju, a pronašli su ih širom sveta. Zapravo, svi artikli koje nude na prodaju deluju kao prava poezija posvećena aktuelnim trendovima. Must Have!

   

   

  The Slow Hut

  Iza ovog jako novog koncepta stoji dobro poznato lice modne scene Kopenhagena. Naime Mie Juel je bila blogerka, ali i modna urednica danskog izdanja ELLE magazina više od deset godina. Posle porođaja i porodiljskog odsustva razmislila je o sopstvenim interesovanjima i karijeri i odlučila se da se oproba u vođenju sasvim posebne radnje The Slow Hut. Ponuda se bazira na antiknoj kermici, a prve komade Mie je nabavila u Pulji. Radi se o jednostavnim predmetima u neutralnim tonovima koje svi možemo da zamislimo u svom životnom prostoru.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: