Bindžovanje sa svrhom: Najbolji Netflix serijali posvećeni dizajnu

  17.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/netflixdizajn_cover.jpg

  Po udubljenju na kauču i načetim zalihama slatkiša „za crne dane“ jasno nam je da smo na početku onog perioda godine kada smo u opasnosti da nas proguta crna rupa poznata još i kao Netflix bindžovanje. A iskreno… Nemamo baš ništa protiv toga, dodajte još navučene roletne, mekano ćebe i omiljenu sveću sa mirisom smokve i možda ćemo prestati da se javljamo na telefon i uzeti nekoliko dana bolovanja… No, danas imamo i način kako da sprečimo (očekivane) napade griže savesti, jednostavno na svoju bindž-listu uključite naslove koji se bave dizajnom i to može da vam se računa kao aktivno istraživanje za sledeće renoviranje stana. Delimo sa vama svoje favorite, ukoliko ih usvojite sve imaćete dovoljno video materijala bar do Nove godine. A ko zna, možda usput i usvojite neka nova znanja. Win-win!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573983337213444.jpg

  The World’s Most Extraordinary Homes

  Ako ste iole zainteresovani za arhitekturu ovo je dokumentarni serijal koji morate pogledati, arhitekta Piers Taylor i glumica Caroliine Quentin su obišli planetu u potrazi za kućama koje su posebne i drugačije. Prvo, oni kao par su strašno zabavni i uživaćete da sa njima zavirujete u domove, a drugo neke od prikazanih građevina će vam zaustaviti dah i promeniti način razmišljanja o dizajnu. Princip je jedna kuća – jedna epizoda i u toku tih pedesetak minuta Piers i Caroline se sreću sa vlasnicima i arhitektama i proučavaju kako je sve to uopšte izrađeno i koliko novca je potrebno da se realizuju te neobične ideje. Za sada je snimljeno 12 epizoda koje su podeljene u 2 sezone, a sprovešće vas od Portugala, sve do Japana. Must see!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/157398333742567.jpg

  Stay Here

  U svakoj epizodi dizajnerka Genevieve Gorder i ekspert za nekretine Peter Lorimer pomažu ljudima koji žele da pretvore svoje nekretnine u stanove za kratkoročno izdavanje. Njihov cilj jeste da ih nauče kako da povećaju tržišnu vrednost tih prostora i osvoje turiste koji pretražuju smeštaj na Airbnb-u. Čak i da nemate ugostiteljskih ambicija, gledajući ovaj duo možete dosta da naučite o samom dizajnu i trikovima kako da prostor učinite privlačnijim. Plus, ovo je idealan izbor za neobavezno vikend gledanje jer za sada postoji samo jedna sezona sa 8 epizoda od po 30 minuta.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573983337260709.jpg

  My Tiny House

  U poslednjoj deceniji zabeležen je trend da ljudi u Americi sve češće odustaju od prevelikih kuća koje stižu u paketu sa prevelikim kreditima i odlučuju se za male kuće koje im neće upropastiti budžet, zapravo one su toliko male da su minijaturne! Upravo je to tema rijalitija My Tiny House, eksperti za renoviranje John Weisbarth i Zack Giffin u dve sezone od po 8 epizoda u praksi su pokazali kako se projektuju male kuće i kako iz njih izvući maksimum (da, to znači dosta pametnih ideja kako iskorstiti minijaturne prostore za odlaganje). Magazin ArchDaily je početkom 2019. godine objavio listu trendova za 2019. godinu koje će uticati na modernu arhitekturu i malene kuće su na prvom mestu! Možda nije loše da se pripremite na vreme?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/1573983337376951.jpg

  Grand Designs

  Grand Designs TV serijal je jedan od najpopularnijih i najdužih (ovog aprilla obeleženo je 20 godina prikazivanja) u Velikoj Britaniji. Voditelj Kevin McCloud zajedno sa učesnicima prolazi kroz proces kreiranja novog doma, sa tim što se nekad radi o novogradnji, a nekada o opsežnom renoviranju. Ono što je zanimljivo jeste da se u epizodama prikazuju sve faze gradnje, pa i ono što često ne vidimo u emisijama ovog tipa, kašnjenje, problemi u gradnji, ceo neveseli proces. Grand Designs daje nam insajderski uvid u situaciju na terenu bez previše šminke. Na Netflixu su trenutno dostupne dve sezone (deseta i petnaesta), što je zapravo dobra vest, jer je možda okej da ne bindžujemo sve do marta. Ili nije?

  Saznaj više:
  Povezani članci: